Tarla tarla gezen milletvekilinin, çocuklar okula

Tarla tarla gezen milletvekilinin, çocuklar okula çağrısı -Pamuk tarlaları ve Antep fıstığı bahçelerini gezen AK Parti Milletvekili Erdoğan, ailelerden çocuklarını okula göndermesini istedi


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, pamuk tarlaları ve Antep fıstığı bahçelerini gezerek, ailelerden çalışan çocuklarını okula göndermesini istedi.
     Erdoğan, parlamentonun tatile girmesinin ardından seçim bölgesi Gaziantepe gelerek çeşitli ziyaretler ve temaslarda bulunuyor. Yavuzeli ve Araban ilçesini ziyaret eden Erdoğan, yol güzergahındaki tarlalarda çalışan vatandaşlar ve sürülerini otlatan çobanlarla da görüşerek sorunlarını dinledi. Vatandaşların yaşadığı sorunları not alan Erdoğan, sorunların çözümü konusunda ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerini arayarak bilgi verdi.
     Pamuk toplayan kadınlar ile Antep fıstığı bahçesinde çalışan vatandaşların yanına giden Erdoğan, varsa çalışan çocukların eğitimlerinin aksatılmaması için çağrıda bulundu.
     Erdoğan, bölgede pamuk ve Antep fıstığı toplama zamanı olduğunu, bu nedenle okul çağındaki bazı çocukların ailelerine yardım amacıyla bahçelerde çalıştıklarını belirtti. Çocukların büyük çoğunluğunun eğitimlerini aksatmadığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
     Bölgemizde hasılat ve ürün toplama zamanı. Pamuk tarlaları ve Antep fıstığı bahçelerini gezdik. Çocuklar büyük çoğunlukla okullarına gidiyorlar. Bu 5-10 gün bahçelerde çalışan çocuklarımız olabilir. Hasılat zamanı olduğu için okulların açıldığı ilk haftalarda okula gidemeyenler var. Ama eğitim bizim vazgeçilmezimiz, çok önemli. İlimiz de eğitimde geri sıralarda kaldı ama elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Çocukların okula devamını sağlamak lazım.
     Erdoğan, tüm etkenleri araştırarak eğitimdeki sıkıntıların giderilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Tarla tarla gezen milletvekilinin, çocuklar okula Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER