Tarsusta Tarımın sultanları yarışması

Tarsusta Tarımın sultanları yarışması


MERSİN (A.A) - - 06.02.2013 - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılından bu yana ülke genelinde düzenlenen Tarımın Sultanları Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasının Tarsus ilçe finalinde Sağlıklı köyünden Naime Aktaş birinci oldu.
     Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hayri Erdoğan, 75. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya 13 köyden 13 yarışmacının finale kaldığını ve 15er sorudan oluşan bilgi yarışmasının sonunda puanların eşit çıkması halinde, altın sorularla yarışmanın devam edeceğini kaydetti.
     Kırsal kesimde yaşayan kadınların, sosyal ve ekonomik statüsünün daha da yükseltilmesi, onların tarımsal kalkınma içindeki rollerinin daha da arttırılması amacıyla düzenlenen bu tür yarışmaları tüm köylerde devam ettirdiklerini ifade eden Erdoğan, kadın çiftçilere yönelik düzenlenen eğitim ve yayın çalışmalarının sonuçlarının görülmesi, kendilerine güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla düzenlenen yarışmanın, köylü kadınların eğitimine katkı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.
     Lütfi Kılıçın sunduğu yarışmada, 15 soru sonunda Sağlıklı köyünden Naime Aktaş ile Yaramış köyünden Dilay Güngör 14 soruya doğru cevap vererek, 140 puan elde etti.
     Altın sorularda Naime Aktaş 1. olurken, Yaramış köyünden Dilay Güngör 2. ve Karadirlik köyünden Elif Taş 3. oldu.
     Yarışmanın birincisi Naime Aktaş, Mersinde il finalinde Tarsusu temsil etmeye hak kazandı.
     Yarışmada dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın ile çeşitli ödüller verildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta Tarımın sultanları yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER