Tashihi Huruf Kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi

Tashihi Huruf Kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi


KAYSERİ (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kayseri Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen kursta Tashihi Huruf (Kuran-ı Kerimi hatasız okuma) eğitimi alan kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki törende konuşan Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, din hizmeti vermenin zor bir görev olduğunu ve din adamlarının görevlerine başlamadan önce bunun bilincinde olması gerektiğini söyledi.
     "Herkes dini bilir, kime sorsanız rahatlıkla size fetva verebilir" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Kuran-ı Kerim okumasını bilmeyen birisi dahi size fetva verebiliyor. Bu nedenle din hizmetleri yapan arkadaşlarımızın görevlerini yapmadaki zorlukları baştan bilmesi lazım. Avukatlık, doktorluk gibi meslekleri çoğu kimse bilmez ama herkes kendi inancına göre bir takım kıstaslarla beraber dini bilgilerinin fazla olduğunu, onu belki başkasına aktarma gereği duyabiliyor. Bu nedenle sizlerin işinizi en iyi şekilde yapması gerekiyor."
     İl Müftüsü Ali Maraşlıgil de her insanın işini en iyi şekilde yapması gerektiğini söyledi.
     Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Kabdan da 8 ilden gelen 43 kursiyere sertifika verdiklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil kursiyerlere sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Tashihi Huruf Kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER