Taşovada TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Taşovada TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı


AMASYA (A.A) - Amasyanın Taşova ilçesinde iki okulda öğrencilerin hazırladığı TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.
     Atatürk Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi salonlarında açılan bilim fuarları yoğun ilgi gördü.
     Taşova Kaymakamı Engin Uysal açılışta yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızın kendilerini ispatlaması ve bunu biz yaptık, biz geliştirdik diyebilmeleri önemli olup, bu çalışmalar bilim adamı yetiştirmenin aslında küçük adımlarıdır. Sizlerin de bu yaşlarda başladığınız, yaptığınız bu çalışmalar ileride sizin daha büyük işler yapmanız için vesile olur" dedi.
     Amasya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Bahçıvan da bilim fuarlarının bu yıl ilk kez uygulamaya konulduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıllarda Bakanlığımız diğer okullarda da uygulamaya koyacaktır.Bakanlığımız bu okullarımızı sondajlama usulü ile seçti ve Taşova ilçemizde Atatürk Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip lisesi seçildi. Okullarımız hazırlıklarını yaparak toplam 83 adet fevkalade güzel eser ortaya çıkardı" diye konuştu.
     Her iki okulda açılan Bilim Fuarını gezen protokol üyeleri öğrenciler tarafından hazırlanan proje stantlarını gezdi.
     Açılışlara Kaymakam Engin Uysal, Garnizon Komutanı Üsteğmen Alper Soner Serin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Atasoy, Emniyet Müdürü Hüray Sancı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Bahçıvan,Ercan Öker, Selami Nabi Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Uysal, Hamit Akoyunlu, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Taşovada TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER