Taşova Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin temeli

Taşova Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin temeli atıldı


AMASYA (A.A) - Taşova Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
     Vali Abdil Celil Öz, törende yaptığı konşmada, okulun devlet vatandaş işbirliği ile hayırsever bir vatandaşın katkısı ile yapıldığına işaret etti.
     Eğitimin önemine işaret eden Öz, Eğitimle biz geleceğin müteşebbislerini, üreticilerini, kamu görevlilerini daha doğrusu geleceğimizi şekillendirecek bir nesil yetiştiriyoruz. Bunun temelini ne kadar sağlam atarsak geleceğimize o kadar ümitle bakabiliriz dedi.
     Zorunlu eğitimin on iki yıla çıkarıldığına işaret eden Öz, şöyle devam etti:
     Mesleki eğitimdeki bir dönemde yaşanan sıkıntıların da önüne geçilerek mesleki eğitimin de önü açıldı. Biz Amasya olarak bu konuda şanslı idik. Hem okul öncesi eğitimde hem de orta öğretimde yüzde 80-85leri yakalamış bir durumda idik. Zorunlu eğitimin on iki yıla çıkartılması aslında mevcut sistemimizi biraz daha güçlendirdi. Eğitim alt yapısı olarak ilimizde Türkiye genelinde iyi durumda olan ilerden biriyiz.Bundan sonra yapacağımız mevcut binalarımızın standardını yükseltmek donanım olarak günümüz şartlarına uygun özel sektör okulların daha önünde eğitim kurumları haline getirmek niyetindeyiz. Temelini atacağımız okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyor, okulumuzun yapımında katkısı olan maddi desteği sağlayan hayırsever iş adamı Fuat Bursalıya teşekkür ediyorum.
     Taşova Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin yapımında maddi kaynak sağlayan hayırsever iş adamı Fuat Bursalı ise, Doğduğum ve gençliğimin bir bölümünün geçtiği ve ayrıca babamın burada Belediye Başkanlığı görevi yaptığı memleketime bir eğitim kurumu kazandırdığım için mutluyum ve bu okulun yapılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Öz ve protokol üyeleri tarafından Taşova Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin temeli atıldı.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk - Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Taşova Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin temeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER