Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov:

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov: -Türk iş adamlarının, Rusya Federasyonuna yatırımlarını Tataristan Cumhuriyeti aracılığıyla yapmalarını istiyoruz


BURSA (A.A) - Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türk iş adamlarının, Rusya Federasyonuna yatırımlarını Tataristan Cumhuriyeti aracılığıyla yapmalarını istiyoruz dedi.
     Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğince (OİB) düzenlenen, Türkiye-Tataristan Otomotiv Ticaret ve Yatırım İşbirliği Forumuna katılmak üzere Bursaya gelen Minnihanov, Yenişehirdeki temaslarının ardından Bursa Valisi Şahabettin Harputu makamında ziyaret etti.
     Minnihanov, ziyarette, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün 2009 yılında Tataristanı ziyaret ettiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da geçen yıl Tataristana bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı. Minnihanov, Bursa ziyaretiyle Tataristan ve Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında bir bağ, bir köprü kurulduğunu belirtti.
     Bu bağı ve köprüyü güçlendirmenin en önemli görevleri olduğunu vurgulayan Minnihanov, ziyaretin ilk dakikalarından itibaren kendilerini çok rahat hissettiklerini dile getirdi.
     Minnihanov, Bursa ve Türkiyedeki yöneticilerin Tataristana olan özel ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, Tarihi olarak bizim halklarımız birbirine yakın olmuştur. Birbirimize gerekliyiz, bunu hissediyoruz. Bursa tarihi ve eşsiz bir şehir olarak ve Türkiyenin gelişme noktalarından biri. Biz de Rusya Federasyonu temsilcisi olarak buradayız. Türk iş adamlarının, Rusya Federasyonuna yatırımlarını, Tataristan Cumhuriyeti aracılığıyla yapmalarını istiyoruz dedi.
     Türk yatırımcıların Tataristanda gerçekleştirdiği çok önemli projeler olduğuna da değinen Minnihanov, şunları kaydetti:
     Bugün Şişecam şirketini ziyaret ettik. Onların Tataristanda büyük bir projesi var. Bursada çok ciddi ve önemli ziyaretlerimiz olacak. Bizimle birlikte 40 şirketin temsilcisi geldi. Bunlardan biri de Kamas firması. Tüm Rusya Federasyonunun da ekonomi başkanları bizimle geldi. Yarın ciddi sonuçlara varacağız. Türkiye ve Tataristan arasında düzenlediğimiz 3. forum. Umarım 4. forum Tataristanda olacaktır. Sizi de orada görmek istiyoruz. Türk kardeşlerimize, Bursa halkına Tataristanın kapıları her zaman açık.
    
     -Bursa Valisi Harput-
    
     Bursa Valisi Şahabettin Harput da Bursada çok önemli bir konuğu ağırladıklarını söyledi.
     Minnihanovun ziyaretinde önemli görüşmelerin yapılacağını vurgulayan Harput, Bursa ile Tataristan arasında başta otomotiv olmak üzere, başka sektörlerde de çok önemli görüşmeler ve anlaşmalar imzalanacak. Şunu söylüyorum; Bursada da 3 milyon Tatar var, kardeşleriniz var diye konuştu.
     Ziyaretin sonunda Vali Harput, Minnihanova İznik çinisinden yapılmış vazo hediye etti. Minnihanov ise Harputa Tataristanın armasının işlendiği bir plaket verdi.
    
     -Bursa OSB ziyareti-
    
     Cumhurbaşkanı Minnihanov ve beraberindekiler, daha sonra Bursa Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti.
     OSB Başkanı Ali Uğur tarafından karşılanan Minnihanov, burada yaptığı konuşmada, Tataristan olarak Türk iş adamlarının tecrübesinden faydalanmak istediklerini dile getirerek, Yatırımların artmasını, iki ülke iş adamlarının ortak projelere imza atmasını istiyoruz dedi.
     Ali Uğur da OSB olarak tecrübelerini Tataristan Cumhuriyeti yetkilileri ve iş adamlarıyla paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.
     Ziyaretin basına açık bölümünün sonunda Ali Uğur, Minnihanova İznik çinisinden yapılmış bir plaket ile Bursa bıçağı hediye etti.
     Bıçağı eline almadan önce yardımcılarından para isteyen Minnihanov, Bizde kesici aletler para ile alınır. Eğer para ile alınmazsa dostlukların bozulacağı yönünde bir inanç vardır dedi. Minnihanov, yardımcısından aldığı parayı Ali Uğura verdikten sonra, hediye bıçağı kabul etti.
     Ali Uğur da Minnihanovun verdiği parayı OSB kasasına koyacaklarını belirtti.
     Minnihanov, daha sonra Coşkunöz Holdingi ziyaret etti.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER