TBMM Başkanvekili Yakut:

TBMM Başkanvekili Yakut: -Muhalefet, kendi iç meselelerini çözmekten, iktidara talip olmuyor. Muhalefeti proje üretmekten ve milletin önüne çıkmaktan aciz görüyorum -28 Şubatta neler yapılmışsa, bunları teker teker orta


ADANA (A.A) - TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Muhalefet, kendi iç meselelerini çözmekten, iktidara talip olmuyor. Muhalefeti proje üretmekten ve milletin önüne çıkmaktan aciz görüyorum dedi.
     Yakut, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile Adananın Kozan ilçesindeki tarihi Kozan Kalesini gezdi. Yakut, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kozanı çok beğendiğini, Kozan halkının kendilerine gösterdiği ilgiden çok memnun kaldığını söyledi.
     Muhalefet partilerini de eleştiren Yakut, Muhalefet, kendi iç meselelerini çözmekten, iktidara talip olmuyor. Muhalefeti proje üretmekten ve milletin önüne çıkmaktan aciz görüyorum. Aslında Türkiyenin iktidar meselesi yoktur. 3 dönemdir Türkiyede muhalefet problemi vardır. Yol gösterici muhalefet anlayışı olsa, ülkeye daha çok hizmet ederler diye konuştu.
     Eğitim sisteminde yapılan değişikliğe değinen Yakut, şöyle devam etti:
     Son günlerin siyasi gündemi olarak Türkiyede çok tartışılan 4+4+4 Yasasını çıkardık. Bu 28 Şubatın bir sonucuydu. 28 Şubat sürecinde neler yaşandıysa, biz iktidarımız döneminde teker teker kaldırdık. O süreçte yaşanan ve ortaya konan yasaklarla ilgili hiçbir konu kalmadı. Tamamen ortadan kaldırdık. Bunlardan bir tanesi de 8 yıllık kesintisiz eğitimdi. Biz eğitimi aslında 4+4+4 ile kesintisiz 12 yıla çıkardık. İlkokul 4 yıla, orta bölüm 4 yıla bölündü. Ama bu bölümde İmam Hatipin orta bölümüne gitmek isteyenler gidebilir hale getirildi. Ayrıca meslek liselerinin önünü açtık. Zaten 8 yıllık eğitimle yapılmak istenen sadece imam hatip meselesi değildi. Meslek liselerinin de önünü kesmekti. Bu da şu anlama geliyor; Anadoluda alt gelir grubundan gelen insanlarımızın çocuklarının önünü kesmekti. Çok bilinçli bir şekilde yapılmıştı. Biz bu engeli ortadan kaldırdık. Ayrıca bununla birlikte, 28 şubat sürecinde Kuran kursuna gitme yaşı, ilköğretimi bitirme yaşına getirilmişti. Yani 15 yaşına getirilmişti. Biz bunu ortadan kaldırdık. Yani 28 Şubatta neler yapılmışsa, bunları teker teker ortadan kaldırdık. Bu bir rövanşizm veya hesap sorma hadisesi değil, tamamen olağanlaşma. Aslında o dönemde olağan dışı hadiseler yapılmıştı. Biz geriye dönerek, o gün hangi yasaklar konulmuşsa, temel hak ve özgürlüklerin neleri kısıtlanmışsa, bunları gündeme alarak, piyasadan kaldırdık.
     Geçen yıl referandum ile Anayasanın geçici 15. maddesinin değiştirildiğini anımsatan Yakut, O zaman 12 eylül yargılanacak demiştik ve muhalifler, bize mümkün değil diyorlardı. Ama geldiğimiz noktada 12 Eylül yargılanıyor ifadelerini kullandı.
     Yakut, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     O günde Ankara Adliyesinin önünde tüm muhalefet partilerinin gelip müdahil olma isteği, bizi çok sevindirdi. Şimdi 28 Şubata geldik. 28 Şubat yargılanıyor. Arkasında 27 Nisan e-bildirisi... e-muhtırayı akşam verdiler. Bugünkü hükümet sabah çok sert ve gerekli bir cevap verdi. Dimdik yolumuza devam ettik. İnşallah bizim o zamandan beri yapmak istediğimiz şuydu, temel hak ve hürriyetleri genişletmek, insanımızı daha da özgürleştirmek, daha demokratik bir düzen kurmaktı. Şunu kimse unutmasın; ne kadar demokrasi varsa, insanımız ne kadar özgürse, sofrasındaki ekmeği o kadar büyüktür. Bütün çabamız, Türk insanının standartlarını, ABye üye ülkelerin hayat standardına çıkarmaktır.
     Kaledeki gezintinin ardından Çiçek, Yakut ve Aksu, restore edildikten sonra otel olarak kullanılan Yaverin Konağını gezdi.
     (ÖMY-ZHL-KRM-İSA)
<< Önceki Haber TBMM Başkanvekili Yakut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER