TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin Adıyaman

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin Adıyaman ziyareti -Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün: -İnşallah bir an önce Suriyedeki bu mezalim biter, bu insanlar da kendi topraklarına dönerler


ADIYAMAN (A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İnşallah bir an önce Suriyedeki bu mezalim biter, bu insanlar da kendi topraklarına dönerler dedi.
     Üstün ve komisyon bünyesindeki mülteciler alt komisyonu üyeleri, Suriyeli sığınmacıların barındığı Adıyamandaki çadır kentte incelemelerde bulundu.
     Üstün, ziyaretle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Adıyamandaki çadır kente çok büyük masrafın yapıldığını ifade etti. Türkiyeye sığınan Suriyelilerin mazlum millet konumunda olduğuna dikkati çeken Üstün, Bizim komşumuzdurlar ve dolayısıyla bu insanlar için her şeyimizi seferber etmişiz. Tüm kurumlarımız buradadır. Vatandaşlarımızın bağışladığı depolar adeta doldurulmuş. Bu bağışların devam etmesi gerekir diye konuştu.
     Türkiyenin güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Üstün, şöyle konuştu:
     Bu milletin hayırsever olduğunu ve bunun karşılığını burada görmüş olmaktan son derece memnun oldum. İnşallah bir an önce Suriyedeki bu mezalim biter, bu insanlarda kendi topraklarına dönerler. Tek arzumuz bu. Ancak burada kaldıkları sürece bizim misafirimizdirler. Dolayısıyla bu Türk devletinin şefkatli elleri arasındadırlar. Biz burada sayıları ne olursa olsun bakacağımızı daha önceden taahhüt ettik. Türkiye bu konuda açık kapı politikası uyguluyor. Sınırsız bir şekilde kaç kişi gelirse gelsin.
    
     -Türkiye göç konusunda gerçekten son derece ileride-
    
     Üstün, Türkiyenin göç politikasının örnek ve Avrupanın da çok ilerisinde olduğunu aktardı.
     Avrupadaki kamplara girmek yasaktır diyen Üstün, şöyle devam etti:
     Zaman zaman oradan gelen heyetler var, onlarla görüşüyoruz. Bugün buraya sivil toplum kuruluşlarından birer temsilci getirdik. Medya da burada. Dolayısıyla burada şeffaf bir yönetim var. O bakımdan Türkiye göç konusunda gerçekten son derece ileride. Ancak biz bu insanlara ne kadar imkan sunarsak sunalım kendi evleri gibi olmaz. Dolayısıyla bizim arzumuz, bu insanların biran önce ülkelerine dönmeleri ve orada rahat olmalarıdır. Şu anda çocuklar için eğitim birimleri, kurslar düzenlenmiş. Dolayısıyla bir ilçede olması gereken ne varsa burada var.
     Göç konusunda Türkiyede mevzuatta biraz eksiklik olduğunu dile getiren Üstün, Şimdi aldığımız habere göre bu hafta içerisinde bu kanunun da görüşülmeye başlanılacak olması bizleri son derece sevindirdi. Türkiyenin belki mevzuat açısından böyle bir eksikliği vardı dedi.
     Üstünün yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ve Konya Milletvekili Kerim Özkulun yer aldığı heyet, yarın Şanlıurfaya gidecek.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin Adıyaman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER