TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Gönül: Ceza Kanununda, Medeni Kanunda, İş Kanununda çok önemli düzenlemeler yapıldı. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık getirildi


MALATYA (A.A) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, kadın erkek fırsat eşitliği konusunda 2000li yıllardan itibaren Türkiyede çok önemli düzenlemeler olduğunu belirterek, Ceza Kanununda, Medeni Kanunda, İş Kanununda çok önemli düzenlemeler yapıldı. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık getirildi dedi.
     TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen Türkiyede Cinsiyet Eşitliğine Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol kampanyasının bölge değerlendirme toplantısı, Malatya Yeni Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Toplantının açılışında konuşan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, toplantının tarihinin önceden belirlendiğini hatırlattı.
     Malatyada bugün toplantı öncesinde, şehit Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertanın cenaze törenine katıldıklarını belirten Gönül, Tüm Malatyaya, milletimize başsağlığı, şehitlerimize Allahtan rahmet, tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun dedi.
     Kadın erkek fırsat eşitliği konularında 2000li yıllardan itibaren Türkiyede çok önemli düzenlemeler olduğunu kaydeden Gönül, Ceza Kanununda, Medeni Kanunda, İş Kanununda çok önemli düzenlemeler yapıldı. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık getirildi ifadelerini kullandı.
     Kadının, ülkelerin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirten Gönül, Türkiye bu konuda çok önemli ilerlemeler yaptı. Türkiye bu konudaki kararlılığını da her zaman ortaya koydu ve koyacak. Anne bebek ölümlerinde dünyada son sıralarda olan bir ülkeydik. Şu anda gelinen noktada anne bebek ölümleri açısından en iyi ülkelerden birisi Türkiye diye konuştu.
     TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da kadın erkek ayrımcılığının insanlık dışı bir durum olduğunu ifade etti.
     Kampanyaya ilişkin sunumun yapıldığı toplantıya, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve eski bakan Güldal Akşit ile 30a yakın milletvekili katıldı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER