Tefenni Kaymakamı Topsakaloğlu:

Tefenni Kaymakamı Topsakaloğlu: "Ülkemizin her noktasında çiftçilerimize yön veren örgütlere ihtiyaç duyulmaktadır. Tefennide de ziraat odamız bu açığı kapatacaktır"


BURDUR (A.A) - Tefenni Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, yeni açılan Tefenni Ziraat Odasını ziyaret etti.
     Oda başkanı Ünal Atalay, başkan yardımcısı Levent Tokmaker ve meclis başkanı Metin Ersoy ile bir araya gelen Topsakaloğlu, Tefenni Ziraat Odasının bölgede büyük bir eksikliği gidereceğini kaydetti.
     Bu tür sivil toplum kuruluşlarının güçlü olmasının çiftçinin güçlü olması anlamına geldiğini vurgulayan Topsakaloğlu, Türkiyede ziraat odalarının sivil toplum kuruluşları arasında en etkin örgüt olduğunu söyledi.
     Bölgedeki çiftçilerin kalkınmasında büyük rol oynayacak ziraat odasının, yön veren bir kurum olduğunu kaydeden Topsakaloğlu, "Ülkemizin her noktasında çiftçilerimize yön veren örgütlere ihtiyaç duyulmaktadır. Tefennide de ziraat odamız bu açığı kapatacaktır" dedi.
     Ziraat odalarının, sosyal yardımlaşma vakıflarıyla işbirliği içerisinde bulunduklarını dile getiren Topsakaloğlu, odaların ve sosyal yardımlaşma vakıflarının müşterek çalışmasıyla, çiftçilerin kar eder hale getirilebileceğini söyledi.
     Oda başkanı Atalay ise yaklaşık 4 bine yakın üyeye sahip olduklarını, üyelerin ödeyecekleri bedellerini düşük tutmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Tarım alet ve donanımlarını tamamlayarak en kısa zamanda bölge tarımına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Atalay, "Yakın ilçelerdeki ziraat odalarıyla koordinasyon içinde olacağız. Mesela toprak tahlillerini Yeşilova Ziraat Odasına gönderip, biz zirai ilaç ve sigortacılık üzerine ağırlık verebiliriz. Aynı zamanda tarım ekipmanlarımızı tamamlayıp kendi binamızı da yapmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.
     Meclis başkanı Ersoy da Tefenninin en büyük sivil toplum örgütü olduklarına işaret ederek, "Odamızın ihtiyacı olan donanımları, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) aracılığıyla tamamlayıp büyük bir kuruluş olmaya çalışacağız. Tefenni ve bölgesi, toprak ve arazi yapısıyla suyunun yeterliliğiyle tarıma elverişli bir bölgedir" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tefenni Kaymakamı Topsakaloğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER