TEGVden bilgilendirme toplantısı

TEGVden bilgilendirme toplantısı -Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 2001 yılından bu yana 2005 gönüllüyle 30 bin çocuğa ulaştı


ANTALYA (A.A) - Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV), Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkında gönüllülük esasına göre yapılan çalışmalarla ilgili, Kepez mülki idare amirlerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Kepezdeki Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Emniyet Müdürü Süleyman Papak, daire amirleri ve kurum temsilcileri katıldı.
     Toplantıda konuşan Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı yöneticisi Lütfiye Altınkaya, sinevizyon eşliğinde ilköğretim çağındaki 7-16 yaş grubu çocuklara yönelik yaptıkları eğitim çalışmaları ile sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi.
     Gönüllülük esasıyla çocuklara okul sonrası ücretsiz eğitim desteği verdiklerini ifade eden Altınkaya, Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkında kurulduğu 2001 yılından bu yana 2005 gönüllüyle 30 bin çocuğa ulaşıldığını kaydetti. Altınkaya, yürütülen tüm faaliyetlerin gönüllüklük esasına göre gerçekleştiriliğini belirtti.
     Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkında göç yoluyla ilçeye gelen çocukların şehir yaşamına dahil edilmesine yönelik başarılı bir eğitim çalışması yapıldığını söyledi.
     Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı ile dezavantajlı gruplar için ortak projeler yapabileceklerine belirterek, Eğitim gönüllüleri, maddi beklenti olmadan, manevi beklentilerle hareket ediyor ve topluma karşı sorumluluklarını yerine getiriyor. Belediye olarak tahsis ettiğimiz 14 dönümlük parkta, özellikle göçle Kepeze gelen çocuklara yönelik güzel hizmetler yapıyorsunuz. Üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz diye konuştu.
     Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı Yöneticisi Lütfiye Altınkaya, daha sonra Kaymakam Özyiğit, Belediye Başkanı Tütüncü ve diğer katılımcılara etkinlik odalarını ve atölyeleri gezdirdi.
     Özyiğit, Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi desteği ile açılan bilgisayar ve İngilizce kursuna katılan kursiyerlerle sohbet etti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TEGVden bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER