TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Özveren:

TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Özveren: -Amasyada minik yavrularımızı toprakla fidanla buluşturmak istiyoruz


AMASYA (A.A) - TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Fazlı Özveren, Amasyada minik yavrularımızı toprakla, fidanla buluşturmak istiyoruzdedi.
     Özveren, yaptığı açıklamada, TEMA bilincinin küçük yaşta başlayabileceği inancından hareketle bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandığını, bu kapsamda Amasyada gönüllü 325 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.
     Geçen yıl gönüllü öğrenci sayısının 140 olduğunu kaydeden Özveren, erozyonla mücadele edebilmek için öncelikle bilinçli ve eğitimli olmanın önemine vurgu yaptı.
     Söz konusu eğitimlerin okullarda ve havaların uygun olduğu zamanlarda TEMA Vakfı İl Temsilciliği Uygulama Fidanlığında yapmayı planladıklarını aktaran Özveren, Amasyada minik yavrularımızı toprakla, fidanla buluşturmak istiyoruz. İstiyoruz ki minik yavrularımız toprakla tanışsınlar, tohumun nasıl ekildiğini, fidanın nasıl dikildiğini görsünler. Erozyon nedir gözleriyle görsünlerdedi.
     Amasya Belediyesinin kısa süre içinde tamamlanması planlanan uygulama fidanlığının yer tahsisi ile yapımında büyük destek verdiğini de kaydeden Özveren, ildeki 4 bin TEMA üyesi adına yetkililere teşekkür etti.
     Özveren, söz konusu eğitimlerle amaçlarının genç dimağlara doğa sevgisi ve çevre bilincini aşılamak olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Özveren: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER