Tenis

Tenis -Federasyon başkanlığına PTT Genel Müdürü Tural seçildi -Osman Tural: Bizim yapmamız gereken tenis federasyonunu kurumsal bir yapıya kavuşturmaktır -Tenisin patronu değil, emekçisi olacağız -Başkanlığı bırakan


ANKARA (A.A) - Türkiye Tenis Federasyonunun yeni başkanı PTT Genel Müdürü Osman Tural oldu. Eski başkan Ayda Uluç yeni yönetim kurulunda da yer aldı.
     Osman Turalın başkanlık için tek aday olarak girdiği Türkiye Tenis Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu, Crowne Plazada yapıldı. Genel kurula katılan 189 delegenin 173ü oy kullandı. Tural, 157 delegenin oyunu alarak başkanlığa seçildi. Seçimlerde 16 oy ise geçersiz sayıldı.
     Spor Genel Müdürü Mehmet Baykanın da katıldığı genel kurulda söz alan Tural, Bizim yapmamız gereken tenis federasyonunu kurumsal bir yapıya kavuşturmaktır dedi.
     Dertlerimiz çok, kaynağımız az. İşin özü bu diyen Tural, tenisin kurumsallaşmasına ve yaygınlaşmasına önem verdiklerini, tenisi zengin sporu olarak algılanmasından kurtarmak için çaba harcayacaklarını ifade etti.
     Tenisi belli bir yere getirmenin federasyonun tek başına yapacağı iş olmadığını vurgulayan Tural, şöyle devam etti:
     Tenis herkesin elini taşın altına koymasıyla bir yere gelir. Tenisi tenisçiler yönetir. Kulüp başkanları yönetimde olmaz ise o zaman başka birisi gelir tenisi yönetir. Kural yönetime giren kişinin kulübüyle ilişkilerinin kesilmesidir. Bizim algılamamız, kurumlar ve kurullar olmazsa bireyler kadar yaşar ve başarılı olur. Biz tenisi sizlerle birlikte geliştireceğiz ve geleceğini dizayn edeceğiz. Bizim yapmamız gereken tenis federasyonunu kurumsal bir yapıya kavuşturmaktır. Tenisi uzun dönemde adım adım ele alan ve ona göre çalışma yapan bir proje hazırladık.
    
     -Sponsor bulacağız-
    
     Osman Tural, teniste ilk önce sponsor bularak, gelirlerini artırmaya çalışacaklarını belirtti.
     Tural, Çok yönlü ve eş zamanlı bir tenis politikasını ortaya koyacağız. Tenisi geniş kitlelere yayacağız. Tenisi her yaşa ve her seviyeye yönlendireceğiz. Yetenekleri keşfedip uluslararası sporcu yetiştireceğiz. Sportif ve kariyer sonrası desteğe devam edeceğiz. Başarılı sporculara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz diye konuştu.
     Tesisleşmenin önünü açacaklarını ve antrenörlerin gelişimini sağlayacaklarına işaret eden Tural, mali kaynakları harekete geçirmek için de yerel yönetimlerle yakın çalışma içinde olacaklarını bildirdi.
     Tural, Gücümüz delegeler varsa var, onlar yoksa bizim gücümüz olmaz. Uluslararası turnuvaları düzenlemeye devam edeceğiz. Üniversitelerle daha fazla çalışma içine girip ortak sosyal politikalar oluşturacağız ifadelerini kullandı.
     Teniste alt yarış gruplarında herhangi bir sıkıntı olmadığını, Avrupada ilk dört içinde yer aldıklarına dikkati çeken Tural, şunları söyledi:
     Tenis ve eğitim sisteminin çatışması sonucu başarı engelleniyor. Çocuğumuz ya eğitim, ya da spor gibi çatışmayla karşı karşıya geliyor. Çocuğumuz eğitimi seçtiği için de uzun vadede başarıyı engelliyoruz. Hem tenis, hem de eğitimi bir arada götürebileceğimiz politikalar geliştirmeliyiz.
     Tural, sosyal sorumluluk anlamında her tenisçiyi bir fidan olarak gördüklerini belirterek, hatıra ormanı oluşturup her tenisçi için birer fidan dikeceklerini ifade etti.
     Yeni yönetim olarak her türlü eleştiriye açık olacaklarını söyleyen Tural, eleştirilerden ders çıkartacaklarını belirterek, Tenisin patronu değil, emekçisi olacağız dedi.
    
     -Tecrübelerimi paylaşacağım-
    
     Görevi bırakan Ayda Uluç da, 2009 yılında yapılan olağan genel kurulda göreve geldiğini anımsatarak, bu dönemde başaralı bir süreç geçirdiklerini ve WTA Championshipsi İstanbulda gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Uluç, Uluslararası tecrübelerimi tenis camiası ile paylaşmaya devam edeceğim dedi.
    
     -Kurullar-
    
     Federasyonun yeni yönetim, denetleme ve disiplin kurulu şu şekilde oluştu:
     Yönetim Kurulu: Ayda Uluç, Ahmet Atakan, Ayhan Akgül, Cem Tınaz, Cengiz Durmuş, Erkan Naibi, Fatih Can, Fatih Gültekin, Gökhan Dönmez, Mehmet Bulut, Mehmet Deniz Olgun, Metin Kilci, Mevlüt Bilici ve Turhan Topbaş.
     Denetleme Kurulu: Yılmaz Uslu ve Fatih Tok
     Disiplin Kurulu: Münir K. Amanvermez, Mustafa Aksu, Muhammet Hardalaç, Nuri Deliorman ve Serkan Ömerbeyoğlu.
    
     Muhabir: Yahya Oğuz
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER