TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken: -Türkiyede perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı çıkmadan esnafın meselesini halletmek zor


YALOVA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiyede perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı çıkmadan esnafın meselesini halletmek zor dedi.
     Palandöken, Termal ilçesindeki bir otelde 81 ilin esnaf ve sanatkarlar odalarının başkanı ile 3 federasyon başkanının katılımıyla düzenlenen Esnaf Zirvesinde yaptığı konuşmada, esnafın haksız bir rekabetle karşı karşıya kaldığını söyledi.
     Palandöken, esnaf ve sanatkarların ustalık belgeleri olduğu zaman iş yeri açabildiklerini, ancak ticaret odalarına kayıt yapıldığı zaman bu belgenin aranmadığını ifade ederek, Bu da esnaf sayısında giderek çoğalmaya neden oluyor. Haksız rekabet de böylece devam ediyor. Takdir ederseniz ki sizinle beraber sabahın erken saatlerinde kalkıp gecenin geç saatine kadar ekmek parası için mücadele eden esnaf hakkettiği kazancı maalesef elde edemiyor ve ikide bir el değiştiriyor. Böylece giderek bir nostalji yok oluyor. Eskiden çevrenizde gördüğünüz o güzelim dükkanlar tek tek kapanıyor, AVMlerle kent beton yığınına dönüyor diye konuştu.
     Esnafın haksız rekabet karşısında gelişmesinin, ülkenin dinanizmiyle, ekonomisiyle, insan ilişkileriyle ve beşeri münasebetleriyle de çok ilgili olduğunu kaydeden Palandöken, bugünkü toplantının, bölgeler arası farklılıkları görebilmek açısından önemli olduğunu vurguladı. Palandöken, şöyle devam etti:
     Doğudan batı sentezine geçişte esnaf ve zanaatın çalışma hayatını incelemek için dün arkadaşlarımızla burada çalışmalar yürüttük. Enteresan şeyler de duyduk. İnsanların memnuniyetinin yanında şikayetler de duyduk. Haksız rekabetin boyutlarını da gördük. Bunları yetkililere dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Ancak hala bu ülkede sermayenin direnmesi AVMlerle ilgili, hiper ve gros marketlerle ilgili yani perakende sektörüyle ilgili 250 milyar dolarlık bir rakamdan bahsediyorum, hala bununla ilgili bir kural koyulamadı. Türkiyede perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı çıkmadan esnafın meselesini halletmek zor.
     Toplantıya, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Termal Beldiye Başkanı İsmail Atik ve Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Öncü de katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber TESK Genel Başkanı Palandöken: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER