TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken: -"(Yunus Emre Halk Çarşısındaki yangın) Yeni çarşı üç ay gibi bir sürede bitirilip ekonomiye kazandırılacak"


ANKARA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yunus Emre Halk Çarşısında meydana gelen yangın sonrası zarar gören esnafın yaralarının sarıldığını, yeni çarşının üç ayda bitirileceğini belirtti.
     Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yeni çarşı inşasının 4 Nisanda başladığını anımsattı. Yeni çarşının üç ayda bitirilip ekonomiye kazandırılacağını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:
     "Vali Alaaddin Yükselin koordinasyonunda Altındağ Belediyesinin gayretleri ile esnafımızın tezgahının çok kısa bir sürede tekrar açılacak olması bizleri mutlu etti. Bu zaman diliminde esnafımızın aileleri ile sıkıntı çekmemesi için yardımlar yapılıyor. Esnafımızın başvurması halinde banka kredi borçları, vergi ve elektrik borçları ertelenebilecek. Konunun başından beri takipçisi olan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı ile esnafın durumunu mücbir sebep görerek vergileri erteleyen Maliye Bakanımız Mehmet Şimşeke, olayın taraflarını kısa sürede bir araya getirerek çözüm konusundaki gayretleri nedeniyle Ankara Valimiz Alaaddin Yüksele, her adımında esnafımızın yanında olan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryakiye esnaf ve sanatkarımız adına şükranlarımı sunuyorum."
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Necati Keleş
<< Önceki Haber TESK Genel Başkanı Palandöken: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER