TEV ailesi bir araya geldi

TEV ailesi bir araya geldi


ANTALYA (A.A) - Türk Eğitim Vakfı (TEV) Antalya şubesince düzenlenen kaynaşma yemeğinde çalışan, vasiyetçi, bağışçı ve bursiyerler bir araya geldi.
     Divan Talya Konge Merkezinde gerçekleştirilen yemekte konuşan TEV Antalya şube başkanı Emin Demirörs, TEVin 4 Mayıs 1967de, eğitim görmek isteyen fakat maddi gücü yetersiz gençlerin okuyabilmesini sağlamak amacıyla Vehbi Koç önderliğinde 201 Türk aydını tarafından kurulduğunu söyledi.
     Demirörs, TEVin kurulduğu yılda 19 öğrenciye burs verdiğini, bugün ise bu rakamın 200 bini geçtiğini belirterek, bunun dışında 27 okul, toplum merkezi ve yurt yapıldığını bildirdi.
     Antalya, Burdur ve Ispartada 2012-2013 eğitim öğretim yılında 357 öğrenciye burs verildiğini anlatan Demirörs, Antalyada vasiyetçi Kamile Cephanecioğlu adına huzurevi ve üniversitede okuyan kız öğrencileri için yurt yapılacağını kaydetti.
     Mal varlığını TEVe bırakan vasiyetçi sayısının bini aştığını ifade eden Demirörs, "Bu rakam Türk insanının kurumuna verdiği değeri göstermektedir. Antalyada 20 civarında vasiyetçimiz mal varlığını TEVe bırakmak için vasiyet yaptı. Zamanı gelince bu vasiyetler okul ve yurt yaptırılarak hayırseverlerin isimleri verilecek" dedi.
     Demirörs, yemeğe katılan ve destek olan tüm çalışan, vasiyetçi, bağışçı ve bursiyerlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TEV ailesi bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER