TISİAD Başkanı Kılıç:

TISİAD Başkanı Kılıç: -Suriyedeki iç karışıklık, Türkiye ile Irak arasındaki ticareti artırdı


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Suriyedeki iç karışıklığın, Türkiye ile Irak arasındaki ticareti arttırdığını bildirdi.
     TISİADdan yapılan açıklamaya göre, TISİAD Başkanı Kılıç ve dernek üyeleri, TRT Çukurova Bölge Müdürü Halil Kahveciyi ziyaret etti.
     Kahveciye dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kılıç, gelişen Türkiyenin komşularıyla yaptığı ticareti her geçen gün artırdığını belirterek, Bu pastada da en büyük pay Irakın. Bugün Türkiyenin en çok ihracat yaptığı 2. ülke olan Irakın, ilk sıraya gelmesi hayal değil, aksine yakın zamanda gerçekleşecek bir hedeftir. Biz de bu kapsamda gerek bağları daha da güçlendirmek, gerekse iş adamlarına bu önemli süreçte destek olmak için yola çıktık. Ve kısa zamanda gördük ki TISİAD önemli bir ihtiyaca cevap veriyor dedi.
     Suriyede yaşanan iç karışıklığın Türk lojistik sektörünü olumsuz etkilediğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Suriyedeki iç karışıklık, Türkiye ile Irak arasındaki ticareti artırdı. Bölgeye transit ticaretin üssü de Irak oldu. Irak ile tarihsel, dini ve dil birlikteliğimizin getirdiği avantajlar iyi değerlendirmeli, ülkenin yeniden inşasındaki payımızı güçlendirmeliyiz. TISİAD olarak biz bu yolda şubeleşme, iş buluşmaları ve benzeri çeşitli etkinlikler ile üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak istiyoruz. TRT gibi güçlü ve etkin kuruluşlarımızın sunacağı desteklerin de stratejik öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede de her zaman iş birliği içerisinde olmak istiyoruz.
     TRT Çukurova Bölge Müdürü Halil Kahveci de, TISİADa çalışmalarında başarılar dileyerek, iş birliğine daima hazır olduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber TISİAD Başkanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER