TKDKdan 2,5 milyonluk tarım desteği

TKDKdan 2,5 milyonluk tarım desteği -TKDK Afyonkarahisar Koordinatörlüğü ile İscehisar Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında 2 milyon 427 bin 353 liralık proje sözleşmesi imzalandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar Koordinatörlüğü ile İscehisar Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında 2 milyon 427 bin 353 liralık proje sözleşmesi imzalandı.
     TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, TKDK İl Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, işletmelerin ya da kişilerin bir araya gelerek bir şey yapmaya gayret göstermelerini önemsediklerini ve desteklediklerini kaydetti.
     Sözleşmenin Afyonkarahisar için büyük önem taşıdığını ifade eden Şehitoğlu, şöyle konuştu:
     İscehisar Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin projesi, onay gördü ve sözleşme aşamasına geldik. Projenin toplam bedeli 2 milyon 427 bin 353 lira. Bu paranın yüzde 60ı hibe olarak verilecek. Projenin ileride Afyonkarahisardaki insanlara örnek olması açısından projeyi duyurmak istedik. Bir araya gelip hareket ederek çok şeyler yapılacağını gösterebiliriz. İstedikten ve gayret edildikten sonra bunları gerçekleştirmek zor değil. Artık ülkemizde bizim için zor olduğunu düşündüğümüz bir çok hususu aştık. Tabiri caizse zor bir şey kalmadı. Çalışılınca istenilen her şey oluyor.
    
     -Yaklaşık 100 aileye istihdam sağlayacağız-
    
     İscehisar Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Mercan da, 1960 yılında yurt dışına işçi göndermek için kurulan kooperatifin bugün tarım ve mermer alanlarında yatırım yapar hale geldiğini bildirdi.
     Avrupa Birliği (AB) hibelerinden yararlanan ilk kooperatif olduklarını vurgulayan Mercan, şunları söyledi:
     TKDKnın da üçüncü çağrı döneminde projemiz kabul gördü ve destek aldık. İscehisarın Erenler mevkisinde yatırım alanını oluşturduk. 37 bin metrekarelik bir alanda bu çalışma sahamızı kuracağız. İnşaat alanı 4-5 bin metrekare civarında olacak. Şu anda 100 büyükbaş hayvan ile bu işe başlayacağız. Tesisimiz 750 büyükbaş hayvan alabilecek bir kapasitede olacak. Hedefimiz, 7-8 yıl içerisinde bunun yüzde 50lik kısmına ulaşmak. Akabinde süt işleme projemiz var. Bunları da etap etap geliştireceğiz. Proje belli bir boyuta geldikten sonra yaklaşık 100 aileye istihdam sağlayacağız.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Canan Tükelay / Deniz Açık
     Yayancı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TKDKdan 2,5 milyonluk tarım desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER