TKDK Van İl Koordinatörlüğünde sözleşme imzalandı

TKDK Van İl Koordinatörlüğünde sözleşme imzalandı


VAN (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğünün, 6. çağrı döneminde kabul ederek onayladığı 1 milyon 960 bin liralık, Et Amaçlı Koyunculuk Projesinin sözleşmesi imzaladı.
     TKDK Van İl Koordinatörü Necip Özgökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada,Gürpınar ilçesinde, ülkenin et açığına, ekonomisine ve istihdama katkı sunmak amacıyla hazırlanan projenin, Vanda kabul edilen ilk proje olduğunu söyledi.
     Ciddi anlamda yatırım yapmak isteyen herkese, proje ve diğer konularda gereken desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Özgökçe, projeye 1 milyon 274 bin lira destek sunacaklarını, bu miktarın yüzde 75inin AB fonundan yüzde 25inin de devlet tarafından karşılandığını aktardı.
     Destek alanları ve kaynak limitleriyle ilgili de bilgi veren Özgökçe, 9. çağrı sürecinde 236 milyon 482 bin Avro bütçenin onaylandığını, yatırımcıların bu desteklerden yararlanabilmesi için ciddi ve sağlam projelerin hazırlanması gerektiğini belirtti.
     Kabul ettikleri ilk projenin sözleşmesini imzaladıkları için mutlu olduklarını söyleyen Özgökçe, Van olarak 3. çağrımıza çıktık. Bugün ilk projemizin sözleşmesini imzalayacağız. Bu projeyle et amaçlı yarı entansif koyun yetiştiriciliği yapılacak. AB standartlarında ağıl, kaba ve kesif yem depoları kurulacak. Böylece hijyen, hayvan konforu ve yem güvenliği sağlanacak. Projenin maliyeti 1 milyon 960 bin liradır. Projeye yüzde 65 oranında destek sağladık diye konuştu.
     Projenin sahibi Borja Hayvancılık firması sahibi Kasım Candan ise, projenin hazırlanması ve kabul edilmesi aşamasında kendilerine destek veren TKDK görevlilerine teşekkür etti.
     Vanda yaşanan depremlerden dolayı, daha önce proje hazırlayamadıklarını hatırlatan Candan, şöyle konuştu:
     Kurul personellerinin yardımlarıyla uğraştık ve güzel bir proje hazırladık. Tarım danışmanlığı olarak, çiftçiye bir şeyi 10 defa anlatmaktansa, bir proje hazırlayıp, çiftçiye bu projeyi anlatmayı istiyoruz. Çünkü görsellik her zaman daha etkilidir. Artık çiftçilerimiz de projeyi yerinde görüp ona göre proje hazırlamalı. Proje hazırlayacağımız zaman, tüm hibe fonlarını masaya yatırdık. Bu şekilde proje hazırladık ve projemizi buraya sunduk. Bu işi ciddi anlamda yapmak isteyenlerin, mutlaka buraya proje vermelerini tavsiye ediyoruz.
     Ardından Özgökçe ile Candan proje sözleşmesini imzaladı.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber TKDK Van İl Koordinatörlüğünde sözleşme imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER