TOBB, Boluya okul ve yurt yaptıracak

TOBB, Boluya okul ve yurt yaptıracak


BOLU (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Boluya yaptırılacak olan 16 derslikli TOBB Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile yurdun protokolü imzalandı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, TOBB hizmet binasında düzenlenen törene, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metinin katıldığı belirtildi.
     Törende konuşma yapan Metinin, ülkenin temel yapı taşının sivil toplum kuruluşları olduğunu belirttiği ifade edilerek, şu görüşlerine yer verildi:
     "Bu kuruluşlar içerisinde kurumsal kimliği oturmuş kuruluşumuzda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğidir. Birliğin bu güne kadar kazanmış olduğu birikimleri halkıyla paylaşma konusundaki kararlığı çok önemli."
     TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun da Türkiyenin en gelişmiş ve en yaşanabilir kentleri arasında olan Bolu için hayırlı bir işe imza atıklarını belirttiği kaydedildi.
     Kente Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile yurt yaptıracaklarını bildiren Hisarcıklıoğlunun, şu ifadeleri kullandığı belirtildi:
     "Doğa güzelliklerine sahip ilimiz, yatırımlarında en güzelini hak ediyor. Yüzde 60ı ormanlarla kaplı olan Bolu, Yedigöller, Abant, Gölcük ve Kartalkaya ile yılın dört mevsiminin bir arada yaşandığı bir yer. Bolu sadece doğasıyla değil, aşçılarıyla ve güzel yemekleriyle de tanınmaktadır. Türkiyede de marka olmuştur. Çikolatası, çam balı, kaymağı, tereyağı ve patatesiyle Bolumuz markalaşmış durumda. Bolu önümüzdeki süreçte Türkiyenin 2023 hedeflerine ulaşmasında üzerine düşeni hakkıyla yapacaktır. İşte bu süreçte de bizim vazifemiz Boluya yatırım yapmaktır."
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber TOBB, Boluya okul ve yurt yaptıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER