TOBB, Yalovada meslek lisesi inşa edecek

TOBB, Yalovada meslek lisesi inşa edecek


YALOVA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Yalovada kız meslek lisesi inşa edecek.
     Yalova Sanayi ve Ticaret Odasından (YTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, okul için TOBB merkezinde protokol imzalandı.
     İmza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, doğal güzellikleri, denizi ve kaplıcaları ile Marmara Bölgesinin en gözde kentlerinden biri olan Yalova için hayırlı bir yatırıma imza atacaklarını anlattı.
     Hisarcıklıoğlu, bu yatırımın gerçekleşmesinde YTSO Başkanı başta olmak üzere yerel yöneticilerinin de katkılarının olduğunu belirterek, "Yalovaya yapacağımız bu 24 derslik okul TOBB olarak ilk yatırımımız değil. 2000 yılında, TOBB olarak Yalova-Soğucakta 250 adet deprem konutu yapmıştık" ifadesini kullandı.
     Kendileri için en kıymetli yatırımın, eğitime yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:
     "En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Bakın şunu özellikle vurguluyorum, hayatta her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz. Ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır. Unutmayalım, Türkiyenin petrolü de, doğal gazı da genç nüfusudur. Biz her zaman ülkemizin dinamik genç nüfusu ile övünüyoruz. Ama genç nüfusumuzu çağın gerektirdiği şekilde yetiştiremezsek hem büyük bir vebal altına girmiş oluruz, hem de kaynaklarımızı israf etmiş oluruz. Yeter ki biz gençlerimize doğru imkanları sağlayalım, başaramayacakları hiçbir şey yok. Açık söylüyorum bugün en büyük sermaye eğitimli insandır."
     "Türkiyenin en önemli meselesi işsizlik değil, mesleksizliktir" diyen Hisarcıklıoğlu, "Eğer biz, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak mesleki eğitim alanında yatırım yapmak zorundayız. Özellikle Yalova gibi belirli ürünlerde marka olan şehirlerde mesleki eğitim çok daha önemli hale geliyor. Aldığı mesleki eğitimle daha çok daha kaliteli üretmeye heveslenen genç girişimcilerimiz ile 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Bu yüzden Yalovaya 24 derslikli kız endüstri meslek lisesi inşa edeceğiz. İnşallah bu okuldan mezun olan çocuklarımız kendi alanlarında en nitelikli çocuklar olacaklar" ifadesini kullandı.
     TOBB merkezindeki imza protokolüne Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve YTSO Başkanı Celal Özel katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber TOBB, Yalovada meslek lisesi inşa edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER