TOFAŞta 800 çalışanın işine son verilmesi

TOFAŞta 800 çalışanın işine son verilmesi -Türk-Metal Bursa 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk: Kimse bunu provoke etmeye çalışmasın. Sözleşmesi sonlanan arkadaşlarımızın yetkili olduğumuz iş yerlerinde işbaşı yapması için çalışacağız


BURSA (A.A) - Türk-Metal Bursa 3 Nolu Şube Başkanı Zafer Öztürk, Bursadaki TOFAŞ Otomotiv Fabrikasından çıkartılan sözleşmeli 800 kişinin, fabrikanın hafif ticari araç alanında yüzde 20 düşüş yaşaması nedeniyle sözleşmelerinin sonlandırıldığını belirterek, Kimse sözleşmesi sonlanan arkadaşlarımızı provoke ederek kendilerine rant sağlamaya çalışmasın. Sözleşmesi sonlanan arkadaşlarımızın yetkili olduğumuz iş yerlerinde işbaşı yapması için çalışacağız dedi.
     Konuyla ilgili Türk Metal Sendikası Bursa 3 Nolu Şube binasında basın açıklaması yapan Şube Başkanı Öztürk, çıkartılan tüm işçilerin kendi üyeleri olduğunu ifade ederek, yaşanan olayların ardından yanlış anlaşılmaların ve provokasyonların olduğunu söyledi.
     Ekonomide görülen büyük ya da küçük dalgalanmalardan sektörün üretim ve satışının etkilendiğini dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:
     TOFAŞın bu dalgalanma nedeniyle Avrupaya hafif ticari araç ihracatında yüzde 20 düşüş yaşandı. Bu talep azalması neticesinde iki vardiya sistemine geçme kararı alındı ve geçici süreli sözleşme ile çalışan üyelerimizin iş akitlerini sonlandırdı. Biz bugüne kadar üyelerimizi ilgilendiren her sorunu, her sıkıntıyı çözüme kavuşturmak için çalıştık. Yaşanan bu gelişmeyi bir sendikal duruş ile ilişkilendirmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Kimse sözleşmesi sonlanan arkadaşlarımızı provoke ederek, kendilerine rant sağlamaya kalkışmasın. Biz sözleşmesi sonlanan arkadaşlarımızın bu tuzağa düşmeyeceğine inanıyoruz.
     Sözleşmesi sonlandırılan işçilerin yanlarında olduklarını belirten Öztürk, Otomotiv sektöründe dünya altıncısıyız. Bu manada arkadaşlarımızın yetkili olduğumuz iş yerlerinde işbaşı yapması için çalışacağız. Yaşanan daralmanın bir an önce son bulmasını ve sözleşmesi sonlanan arkadaşlarımızın işbaşı yaptırılmasını diliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Harun Kaymaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber TOFAŞta 800 çalışanın işine son verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER