TOGEMden mültecilere yardım

TOGEMden mültecilere yardım


MARDİN (A.A) - Mardin Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezinin (TOGEM), Suriye ve Afganistandan gelen mültecilere gıda ve kıyafet yardımında bulunduğu bildirildi.
     Mardin Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, TOGEMin Suriye ve Afganistandan gelen mültecilere gıda ve kıyafet yardımı yaptığı, Mardin Valiliğinin ise kalacak yer tahsis ettiği belirtildi.
     Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve eşi Fahriye Ayanoğlunun, Yenişehir Sağlık Lojmanlarına yerleştirilen mülteci ailelerini ziyaret ettiği kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardine sığınan kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları görmemezlikten gelmemiz doğru değil. TOGEM, Mardin Valiliği ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle mağdur olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için gayret gösteriyoruz. İmkanlarımız dahilinde, mülteci ailelere yardım edeceğiz dedi.
     Aynı zamanda TOGEM Onursal Başkanı olan Fahriye Ayanoğlu da hayırseverlerin yaptığı yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade ederek, TOGEM, kentteki en genç yardım kuruluşlarından biri. Yapılan yardımları, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Mardinde çok önemli bir boşluğu dolduruyoruz. Yurtlarını terk ederek, şehrimize gelen mülteci kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Kardeşlerimizin gözlerindeki mutluluk, çalışma şevkimizi daha da arttırıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber TOGEMden mültecilere yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER