Tokatta bedensel engelli bir çocuğa, akülü

Tokatta bedensel engelli bir çocuğa, akülü tekerlekli sandalye verildi


TOKAT (A.A) - Tokatta 8 yaşındaki bedensel engelli öğrenci Sedat Gökkayaya akülü tekerlekli sandalye verildi.
     Sedat Gökkaya ve dedesi Mehmet Gökkayayı makamında kabul eden Vali Mustafa Taşkesen, çocuğun rahatsızlığıyla ilgili dedesinden bilgi aldı. Çocuğa akülü tekerlekli sandalyesini teslim eden Taşkesen, Bundan sonra düzenli olarak ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlarımıza, özellikle de engelli öğrencilerimize akülü sandalye hediye edeceğiz diye konuştu.
     Sağlık durumlarından dolayı okula gidemeyen engellilerin evine öğretmen gönderildiğini ve evde özel eğitim verildiğini belirten Taşkesen, Sedat da bu imkandan yararlanacak. Ama Sedat sosyalleşsin diye okula gidip gelirken, zorlanmaması amacıyla ona bu arabayı hediye ettik dedi.
     Sedata Benim ismimi biliyor musun- diye soran Taşkesen, Mustafa cevabını alınca, Liseli öğrencilerin o kadar bilemezliğinin yanında senin bu kadar söylemen fazla bile ifadelerini kullandı.
     Artova Çelikli Beldesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Şirinin Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğüne başvurması ve durumun Taşkesene iletilmesi sonucu tekerlekli sandalyesine kavuşan Sedat Gökkaya, Taşkesene teşekkür etti.
     Dede Mehmet Gökkaya ise Torunum doğuştan engelli. Sedatın omuriliğinde sorun var. Sürekli doktora götürüyoruz. Valimiz Mustafa Taşkesene ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüze yardımlarından dolayı teşekkür ederim dedi.
     Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da Gökkayanın sağlık durumundan dolayı okula gidemediği zamanlarda evde özel eğitim göreceğini belirterek, Sedat gibi sürekli sağlık sorunu olan öğrencilerimize evde özel eğitim hizmeti seçeneğimizi uyguluyoruz. Engelli öğrencilerimize bu tür imkanları sağlıyoruz ama bizim için önemli olan engelli öğrencilerimizin yaşıtlarıyla birlikte kaynaştırma eğitimine tabi tutularak, hem sosyalleşmesini hem de formel bir eğitim görmesini sağlamak şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatta bedensel engelli bir çocuğa, akülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER