Tokat Valisi Taşkesen, başarılı güreşçiyi altınla

Tokat Valisi Taşkesen, başarılı güreşçiyi altınla ödüllendirdi


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Taylandda yapılan Gençler Dünya Güreş Şampiyonasında 66 kiloda bronz madalya kazanan Mustafa Kayayı altınla ödüllendirdi.
     Vali Taşkesen, güreşçi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
     Burada konuşan Taşkesen, Tokatın Türkiyede güreşte de bir marka olarak bilindiğini belirtti.
     Hafta sonu Artovada yapılan Karakucak güreşlerini izlediğini ve çok keyif aldığını vurgulayan Taşkesen, şöyle konuştu:
     Tokatın güreşte Türkiyeyi sırtladığını gördüm. Güreşte öne çıkmış üç dört tane vilayet var. Genelde güreşte bir gerileme var ama buna rağmen bizim ilimizin, Sivas, Maraş, Amasya gibi güreşe gönül vermiş, geleneksel sporumuzu yaşatan vilayetlerden biri olduğu için çok memnun oldum. Ata sporumuzu geliştirme konusunda İl Özel İdaremizin bir takımı var. Elimizdeki imkanlar dahilinde her şeyi yapacağımızı buradan ilan etmiş olalım. Mustafayı da tebrik ediyorum.
     Konuşmasında futbola da değinen Taşkesen, bu spora çok para harcanıldığını ancak başarı sağlanamadığını belirterek, O parayı biz güreşe ve diğer okçuluk gibi ata sporlarımıza versek çok daha başarılı oluruz eminim. Ama maalesef böyle popüler bir spor bütün dünyada, geniş alanlarda ses getiriyor ve kaynakların da yüzde 99unu yiyor desek mübalağa etmiş olmayız herhalde. Maalesef böyle bir talihsizlik var. Tokatta herhalde bundan nasibini almış oluyor diye konuştu.
     Vali Taşkesen, daha sonra Mustafa Kayayı altınla ödüllendirdi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tokat Valisi Taşkesen, başarılı güreşçiyi altınla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER