Topbaş Almanyada Türk okulunu açtı

Topbaş Almanyada Türk okulunu açtı -İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Almanyanın Stuttgart şehrinde Türk girişimciler tarafından kurulan Özel BİL Okullarının yeni binasının açılışına katıldı


İSTANBUL (A.A) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Almanyanın Stuttgart şehrinde 2004 yılında Türk girişimciler tarafından kurulan Özel BİL Okullarının yeni binasının açılışına katıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 20 milyon Avroya mal olan ve 650 öğrencinin eğitim göreceği Özel BİL Okulunun açılışını Topbaş, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, Baden Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann ve Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster ile birlikte gerçekleştirdi.
     Kadir Topbaş, okulun açılışında yaptığı konuşmada, gemisini yürüten kaptan döneminin bittiğini belirterek, bu geminin birlikte yürütüleceğini ifade etti.
     Stuttgart Belediyesinin Türk okuluna verdiği destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Topbaş, şunları kaydetti:
     Böyle bir anlayış dünyayı kurtarır. Baden Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmannın da törene katılması bu dostluk ve kardeşliği gösteriyor. Bizler de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbuldaki yerli ve yabancı okullara, dini tesislere her türlü yardımı yapıyoruz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda bizi sonuna kadar destekliyor. Biz çok iyi biliyoruz ki eğitim öğretim gören her fert sorun olmaktan çıkıyor. Kendisine ve topluma faydalı biri oluyor.
     Açılış töreninin ardından Topbaş, Kretschmann ve Schuster öğrencilerle bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir :Emrah Güney / Çiğdem Pala
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber Topbaş Almanyada Türk okulunu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER