Toplu ulaşımda şoförlere, iletişim eğitimi

Toplu ulaşımda şoförlere, iletişim eğitimi -Afyonkarahisarda, kent içi toplu ulaşımı sağlayan şoförler, iletişim, kişisel bakım, güvenli sürüş ve trafik konularında eğitimden geçti -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: So


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, kent içi toplu ulaşımı sağlayan şoförlere, iletişim, kişisel bakım, güvenli sürüş ve trafik konularında eğitim verildi.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi ile Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası girişimiyle, kent içi toplu ulaşımını gerçekleştiren şoförlere yönelik eğitimlerin tamamlanması nedeniyle bir otelde düzenlenen törende, şoförlüğün önemli bir meslek olduğunu kaydetti.
     Bölünmüş yolların kaza sayısını azaltsa da, şoförlerden kaynaklı trafik kazalarının yaşanmaya devam ettiğini anlatan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Trafik kazalarının nedenlerine bakıldığında sürücü kusuru, yüzde 90 oranla en büyük faktör olarak görülüyor. Terörle mücadelede binlerce insanımızı kaybettik. Bu bize büyük üzüntü yaşatıyor. Ancak sayısal orana vurduğumuzda, 30-40 yıldır süren terörle mücadelede kaybedilen şehit sayını, bir kaç yılda trafik kazasında kaybediyoruz. Çok sayıda insan yaralanıyor, kalıcı sakatlıkları oluyor.
     Balkanlıoğlu, toplu taşıma araçlarında, şoförün yalnız kendini değil, yolcularının canını da emanet alıp taşıdığını hatırlatarak, şunları söyledi:
     Basında ya da kamuoyunda şoför esnafıyla ilgili olumsuz bir profil var. Son dönemde şoför profilinde, kişisel bakım, hijyen, saygı, trafikte iletişim konularında olumlu gelişmeler var. Bunlar gelecekte mesleğinizi kurtaracak, size olumlu olarak dönecek konulardır. Olaylara profesyonelce yaklaşın, sabırlı olun. Şoförün, Yunus Emrenin kendini eleştirdiği gibi sövene dilsiz gerek, dövene elsiz gerek, derviş gönülsüz gerek sözünü hatırlaması gerekiyor. Şoförler böyle bir davranış sergilemelidir.
     Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan da, programın son derece verimli geçtiğini belirterek, toplu ulaşımda vatandaşların canlarını emanet ettikleri şoförlerin, eğitim sonrası trafik kurallarına uymanın öneminin daha da iyi anladıklarına inandığını bildirdi.
     Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker de, seminere katılan 450 şoföre halkla ilişkiler, kişisel bakım ve önemi, hijyenlik, kent içi trafiği, güvenli sürüş teknikleri, trafikte iletişim konulu dersler verildiğini kaydetti.
     Daha sonra, Vali Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Oda Başkanı Mevlüt Ülker, şoförlere katılım sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Toplu ulaşımda şoförlere, iletişim eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER