Tosyada, uygulamalı orman eğitimi

Tosyada, uygulamalı orman eğitimi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Tosya ilçesinde, FSC-Sürdürülebilir Orman Yönetimi Sertifikasyonu çalışmaları kapsamında uygulamalı eğitim verildi.
     İlçeye bağlı Dağçatağı Köyünde, FSC-Sürdürülebilir Orman Yönetimi Sertifikasyonu çalışmaları kapsamında, Tosya Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan ve Tosya Orman İşletme şefleri tarafından üretimde çalışanlara, uygulamalı eğitim verildi.
     Tosya Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, yaptığı açıklamada, Sürdürülebilir Orman Yönetimi Sertifikasyonunun, ormanların ekolojik entegrasyonu ve orman ekosistemini tehdit etmeyecek ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özenle bakımı ve işletilmesi olduğunu ifade etti.
     Aydoğan, Gelecek nesillerin bağımlı olacağı ormanların üretim kapasitesi ve biyolojik entegrasyonunu tehlikeye atmadan, ormanlardan mal ve hizmet üretimi için verdiğimiz uygulamalı eğitimler çok büyük önem arz etmektedir diye konuştu.
     Açıklamasında, ormanların bugüne kadar korunarak geldiğini dile getiren Aydoğan, ormanların sadece yetkililer tarafından değil vatandaş tarafından da korunmasının Türkiyenin yarınlarına daha güvenle bakılmasına imkan sağlayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir : Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı : Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tosyada, uygulamalı orman eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER