Tosyada çam kese böceği mücadelesi

Tosyada çam kese böceği mücadelesi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tosya Orman İşletme Müdürlüğünde çam kese böceğiyle mücadelenin devam ettiği bildirildi.
     Tosya Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden çam kese böceklerinin, bir kelebek türü olduğunu söyledi.
     Bu kelebeklerin tırtıllarının ülkemizdeki orman zararlısı böcekler arasında önemli bir yer işgal ettiğini aktaran Aydoğan, şöyle konuştu:
     Çam kese böceğinin tahribatı kış aylarında, yani ağacın gelişme dönemi dışında olduğu için, herhangi bir ölüm söz konusu değildir. Ancak yoğun ve arka arkaya birkaç sene devam eden tahribat, ağacı zayıf düşürerek kabuk böcekleri ve diğer sekonder zararlıların gelmesine zemin hazırlamış olur. Bu kapsamda,Tosya Orman İşletme Müdürlüğü olarak bölgemizdeki çam ağaçlarında görülen bu zararlılarla mücadelemiz aralıksız devam ediyor.
     Aydoğan, bu yıl kış mevsiminin önceki yıllara göre daha ılık geçmesi sebebiyle, çam kese böceğiyle mekanik ve biyolojik mücadele yürüttüklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Tosyada çam kese böceği mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER