Trabzonda 4+4+4 uygulaması protestosu

Trabzonda 4+4+4 uygulaması protestosu -Meydan Parkında toplanan bir grup, 4+4+4 kademeli eğitim uygulamasında okula başlama yaşının 72 aydan 66 aya düşürülmesini protesto etti


TRABZON (A.A) - Trabzonda toplanan bir grup, 4+4+4 kademeli eğitim uygulamasında okula başlama yaşının 72 aydan 66 aya düşürülmesinin protesto etti.
     Meydan Parkındaki Atatürk Alanında bir araya gelen KESK ve Eğitim-Sen üyeleri, 4+4+4 kademeli eğitim uygulamasında okula başlama yaşının 72 aydan 66 aya düşürülmesine tepki göstermek amacıyla çeşitli dövizler açıp sloganlar attı.
     KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Trabzon Şube başkanı Muhammet İkinci, grup adına yaptığı basın açıklamasında, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında başlaması düşünülen 4+4+4 kademeli eğitim uygulamasında okula başlama yaşının 72 aydan 60-66 ay aralığına çekileceğini söyledi.
     Türkiyede ilköğretime başlama yaşının 72 ay olarak yıllardır uygulandığını ve hiçbir sorun yaşanmadığını söyleyen İkinci, Bu nedenle okula başlama yaşı 6 olarak devam etmeli, okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilerek fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için çalışılmalıdır dedi.
     Gruptakiler, basın açıklaması sonrası dağıldı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Trabzonda 4+4+4 uygulaması protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER