Trabzonda çilek fidesi dağıtıldı

Trabzonda çilek fidesi dağıtıldı


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, çilek yetiştiriciliği projesi kapsamında üreticilere frigo çilek fideleri dağıtıldı.
     Proje kapsamında Kent Merkezinde, İl Özel İdaresi Bütçesi ile satın alınan 140 bin adet ve DOKAP kapsamından satın alınan 169 bin adet fortuna ve festival çeşidi frigo çilek fideleri merkez, Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerinde üreticilere dağıtıldı.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, yaptığı konuşmada, çiftçilerin hem alternatif ürünlere yönelmelerini sağlanmak hem de gelir seviyelerinin arttırılmasını amaçladıklarını belirterek, Trabzon İlimizin merkez ve batı bölgesinde kalan ilçelerimiz sahil kesimi çilek yetiştiriciliği için son derece uygun bir bölgedir. Bunun yanı sıra çilek yetiştiriciliği çiftçilerimiz içinde son derece karlı bir üretimdir. Genellikle il içinde pazarlarda rahatlıkla değerlendirilebilen çilek Trabzon tarım sektörüne de katkı sağlayacaktır. Bunları göz önünde bulundurarak İl Müdürlüğü olarak Çilek Yetiştiriciliği Projesi hazırlayıp İl Özel İdaresine sunuldu. İl Özel İdaresinin desteği ile uygulamaya koyduğumuz projeyle çiftçilerimize çilek frigo fidesi katkısı sağladık dedi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda çilek fidesi dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER