Trabzonda kış turizmi çalışmaları

Trabzonda kış turizmi çalışmaları -Vali Kızılcık: "Uzungöl başta olmak üzere doğal güzelliklerimizi insanların hoşça vakit geçireceği mekanlar haline getirmeyi ve buralarda yılın 12 ayı turizm yapmayı hedefliyoruz" (Fotoğra


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Uzungöl başta olmak üzere doğal güzellikleri, insanların hoşça vakit geçireceği mekanlar haline getirmeyi ve buralarda yılın 12 ayında turizm yapmayı hedeflediklerini söyledi.
     Kızılcık, "Kış Turizmi Mastır Planı" hazırlıkları için Trabzona gelen Avusturyalı uzmanlar Klaus Hillbrand, Wolfgang Rappold, Kurt Danksagmüller ve Hubert Ramskogleri makamında kabul ederek bir süre görüştü.
     Trabzonun alternatif turizm anlamında fevkalade potansiyele sahip bir il olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, "Bu anlamda kış turizmi ve yayla turizminin Trabzonun çok önemli bir parçası olduğunu ve olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu alanda tecrübeli ülkelerin uzmanlarıyla çalışma yapmanın en doğrusu olacağını düşündük. Sizlerle çalışmanın avantajlı olacağına inanıyoruz" dedi.
     Trabzonun alternatif turizm anlamında tarih, kültür ve ekolojik değerler bakımından çok zengin bir bölgede ve coğrafyada yer aldığını vurgulayan Kızılcık, "Kış turizminin de bu potansiyele, zenginliğe ayrı zenginlik katacağını düşünüyorum. Uzungöl başta olmak üzere doğal güzelliklerimizi kış turizmi için değerlendirip insanların hoşça vakit geçireceği mekanlar haline getirmeyi ve buralarda yılın 12 ayı turizm yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
     Avusturyada birçok kayak merkezinde üst düzey görev alan heyet, Trabzonda incelemelerde bulunarak rapor hazırlayacak. Heyetin hazırlayacağı rapor doğrultusunda Trabzonda kış turizmi çalışmalarına başlanacak.
    
     Muhabir: Ahmet Bayram
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda kış turizmi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER