Trabzonda Özel Eğitim Anaokulu açıldı

Trabzonda Özel Eğitim Anaokulu açıldı -Trabzon Valisi Kızılcık: "Avrupada ve dünyada genç nüfusunun fazlalığı ile dikkati çeken ülkemiz, eğitilmiş genç nüfusuyla bilgiyi üreten ve onu kullanan bir toplum haline gelmektedir"


TRABZON (A.A) - Trabzonda YGSde birinci olan Ömer Burak Terzinin adının verildiği Özel Eğitim Anaokulu hizmete açıldı.
     Toklu Mahallesindeki Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulunun açılış törenine, Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Turgay Aras, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, okula ismi verilen üniversite öğrencisi Ömer Burak Terzi, ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.
     Kızılcık, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiyenin özellikle son 10 yılda her alanda uluslararası düzeyde adından söz ettiren, örnek uygulamalarıyla dikkati çeken bir ülke haline geldiğini söyledi.
     Devletin toplumun tüm kesimlerinin istifade etmesi için hizmetlerin, birinci sınıf olarak sunulması yönünde büyük adımlar attığını belirten Kızılcık, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha bilimsel veriler doğrultusunda ilk yaşlardan itibaren çok iyi yetişebilmeleri için devletimiz bütçesinin en büyük kısmını eğitime ayırmaktadır. Bunun faydalarını çok kısa sürede hissetmeye başladık. Avrupada ve dünyada genç nüfusunun fazlalığı ile dikkati çeken ülkemiz, eğitilmiş genç nüfusuyla bilgiyi üreten ve onu kullanan bir toplum haline gelmektedir" dedi.
     Kızılcık, bu anaokulunun Türkiyede bir ilk olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde ilk olan özel eğitim anaokulumuzda 32 ve 66 ay yaş grubu arasında bulunan ve daha fazla ihtimam gerektiren yavrularımızın eğitimini gerçekleştirerek onları geleceğe hazırlamayı hedeflemekteyiz. Onlara sevgiyle yaklaşıldığında hiçbir eksikliklerinin olmadığını göreceğiz. Böylelikle biz de sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş olacağız" diye konuştu.
     Anaokulu binasının tamamen Trabzonlu hayırseverlerin bağışları ile oluşturulduğunu vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti:
     "Eğitimi özendirmek ve Trabzonumuzu 81 il arasında en başarılı iller arasına sokmak için bu projeyi uygulamaya koyarak bu okulu yaptık. Bu okul tamamen hayırseverlerimizin katkıları ve belediyemizin destekleriyle oluşturuldu. Her yıl üniversiteye giriş sınavlarında il birincisi olan çocuklarımızın isimlerini okullara vereceğiz. Böylece hem okul sayımızı, hem de eğitimde kaliteyi artırarak çocuklarımızın motive olmasını sağlayacağız. Bu proje kapsamında yaptırılan okulumuza 2012 yılında il birincisi ve Türkiyede 224üncüsü olan Ömer Burak Terzi isimli öğrencimizin ismini verdik. Burada okuyan yavrularımızın devletine ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmesini ümit ediyoruz."
    
     -"Trabzon birlikteliğinin güzel bir örneği oldu"-
    
     Gümrükçüoğlu da Trabzonun eğitimde hak ettiği seviyelere ulaşması adına tüm imkanların seferber edildiğine dikkati çekerek, "Bu okulda öğrencilerimiz çok güzel şekilde yetişmenin imkanını bulacaklar. Bu okul, Trabzon birlikteliğinin güzel bir örneği oldu. Belediye olarak bu okula ne tür hizmet verilecekse her zaman hazırız. Engelli vatandaşlarımızın sokaklarda daha rahat yürüyebilmeleri yönünde hükümetimizin yazılı genelge haline getirdiği hususları uygulamaya gayret ediyoruz" dedi.
     Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Terzi ise okula adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür uygulamaların öğrencilerin başarısını olumlu yönde etkilediğini söyledi.
     Konuşmaların ardından 3 bin metrekare alan üzerine kurulmuş, 100 öğrenci kapasiteli ve 5 derslikli okulun açılışı yapıldı. Vali Kızılcık, okuldaki öğrencilere hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda Özel Eğitim Anaokulu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER