Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi başladı. Söz verdiğimiz gibi aynı azimle çalışmaya devam etmekteyiz


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin başladığını, söz verdikleri gibi aynı azimle çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, Belediye Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, projenin Trabzon Belediyesi ile TOKİ tarafından ortak yapılacağını, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile projeyle ilgili gerekli imzaların atıldığını belirtti.
     Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin etap etap yapılacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi başladı. Söz verdiğimiz gibi aynı azimle çalışmaya devam etmekteyiz. Ne söylemişsek, ne demişsek o. Allah lütfetti, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın bu kentin arkasında durması ile daha önce TOKİ Başkanı, şimdi ise Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Erdoğan Bayraktarın arkasında durmasıyla tüm milletvekillerimizin ve Trabzonun dinamiklerinin, Belediye Meclis üyelerinin, Trabzonun kıymetli Valisinin ve sizlerin destekleri ile bu adımları geliştirmeye devam edeceğiz. Bu önemli projede vatandaşlarla görüşmelere başlıyoruz.
     Proje kapsamında ilk olarak çalışmalara Tanjant yolunun alt kısmı ile Esentepe Mahallesinden başlanacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, Birinci etabın toplam kıymet takdir bedeli 503 milyon lira olarak hesaplandı. Artık bugünden itibaren vatandaşlarla görüşmelere başlıyoruz. Bu kadim kente hayırlı ve uğurlu olsun. Nasıl Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesinin birinci ve ikinci etabı tamamlanmışsa ve üçüncü etabı yıl sonu itibariyle tamamlanacaksa, Çömlekçi Kentsel Dönüşümü de ada ada, bölüm bölüm devam edecektir. Çömlekçi Kentsel Dönüşümü Tanjant yolunun altındaki bölüm ana esastır. Esentepe Mahallesi ile Sezai Uzay Mahallesi, Kaymaklı Mahallesinin bir bölümü, Sülüklü Mezarlığına kadar çıkan yol ve kavşağı olmak üzere belirlenen alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunuyor diye konuştu.
     Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Gümrükçüoğlu, Akyazıda dolgu çalışmalarının devam ettiğini, yüklenici firmanın bu yılın sonuna kadar süresi olduğunu anlatarak, Stadın projesi tamamlanma aşamasında. Dolgu çalışmaları tamamlandığında stadın ihalesi yapılacak ve yer tesliminden sonra 24 ay içerisinde tamamlanacak dedi.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER