Trabzon Belediye Gençlik Meclisi toplantısı

Trabzon Belediye Gençlik Meclisi toplantısı


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Gençlik Meclisinin 3. olağan toplantısı gerçekleştirildi.
     Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Hayati Aktaş ve meclis üyeleri katıldı.
     Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, halkın istekleri ve beklentilerini karşılayacak sistemin demokratik bir sistem olduğunu belirterek, Bu sistem içinde rahatlıkla kendinize millete hizmet edebilecek mekanizmalarda pozisyon alabilirsiniz. Çok varlıklı bir aileden gelmiyor olabilirsiniz ama çağımız bilgi çağıdır. Sizler ailenizden aldığınız eğitimden üniversiteye kadar belirli aşamalardan geçerken fiziki ve teknik anlamda donanımlı okullarda okuyabilmeniz için milli gelirimizin büyük çoğunluğu eğitime ayrılıyor dedi.
     Gençlerin eğitilmesinin önemli olduğunu ifade eden Kızılcık, Çünkü globalleşen dünyamızda sizin rakibiniz artık dünyanın öbür ucunda yaşayan ve bilgiyi elinde bulunduran gençtir. Bunun için çok çalışmalı, öğrenmeli, bilgiye ulaşmalısınız ve ülkemizi uluslar arası alanda hak ettiğimiz yere taşımalısınız diye konuştu.
     Kızılcık, hayatta başarılı olmanın temel kurallarından da bahsederek, şöyle devam etti:
     Hayatta başarılı olmanın üç önemli kuralı var. Bunlardan biri zamandır. Zamanı iyi yönetmelisiniz. Bir dakikanızı bile boşa harcamamalısınız. İkincisi enerjinizi iyi değerlendirmelisiniz. İnsan hayatta en çok genç yaşlarda bir şeyler yapabilir. Üçüncüsü de bilgiyi yönetebilmelisiniz. Eğer bilgiye sahip olursanız, zamanı ve enerjinizi de iyi kullanırsanız inanın gerçekleştiremeyeceğiniz hiçbir hedef yoktur.
     Türkiyenin en büyük zenginliğinin yetişmiş gençler olduğunu vurgulayan Kızılcık, Ülke olarak sizlere güvendiğimiz için 2023 hedeflerini ortaya koyduk. Bizler bu hedefleri sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Hayatın hangi alanında, ne ile uğraşırsanız uğraşın çalışmalarınızı daima bilimsel yapın. Hamasi nutuklarla bir yere varılamayacağını sizlere açıkça ifade edebilirim. Eğer devlet olarak yetişmiş insan gücüyle araştırmaya dayalı politikalar üretirsek işte o zaman ülkemiz hedeflenen noktalara rahatlıkla ulaşmış olur dedi.
     Kızılcık, ülke olarak katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerektiğine de dikkati çekerek, Değerlerimizin dünyaya hakim olmasını istiyorsanız ekonomik olarak güçlü olmak zorundasınız. Bunun yolu da katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinden geçer. Sizler bunu başarabilecek potansiyele ve güce sahipsiniz. Sizlere güveniyoruz diye konuştu.
     Gençlik Meclisi Başkanı Tosun ise milletin gençliği çok önemsediğini belirterek, Biz Gençlik Meclisi olarak her zaman şehrin bürokratlarıyla gençler arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Gençliğimize artık hiçbir şey uzak değil. Sorun varsa çözüm de var. Yenilikçi araştırmalar ve projeler yapıyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından toplantı, Gençlik Meclisinin yaptığı ve yapacağı projelerin sunumuyla sona erdi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Gençlik Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER