Trabzon Valisi Kızılcık, iş adamlarını kabul

Trabzon Valisi Kızılcık, iş adamlarını kabul etti


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, iş adamları ile görüştü.
     Vali Kızılcık, TED Koleji Trabzon Şubesinin kurucusu iş adamı Bekir Bülbüloğlu ve Niyazi Aktaş ile TED Yönetim Kurulu Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, proje mimarı Lale Özgener, mimar Gürol Ustaoğlunu makamında kabul etti.
     Bülbüloğlu ve Aktaş, Trabzona yapılacak TED Kolejinin 25. şubesinin inşaat çalışmaları hakkında Vali Kızılcıka bilgi sundu.
     Vali Kızılcık, Türkiyede olduğu gibi Trabzonda da birinci öncelik olan eğitim alanında yapılacak yatırım ve hizmetlere devlet olarak her türlü desteği verdiklerini söyledi.
     Türkiyenin daha gelişmesi ve müreffeh seviyeye çıkabilmesi adına eğitimin olmazsa olmazlar arasında yer aldığını vurgulayan Vali Kızılcık, Eğitim alanında yapılan her türlü yatırım, Trabzonun eğitim seviyesini üst noktalara taşıyacaktır. İş adamlarımıza eğitime verecekleri katkıdan dolayı teşekkür ediyorum dedi.
     Bülbüloğlu, kolej inşaatına Atatürk Köşkünün alt bölümündeki Çamoba mevkisindeki 11 bin metrekarelik alanda başlandığını ifade ederek, TED Kolejinin Trabzon Şubesini 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete açmayı hedefliyoruz. TED yönetimi ile şirketimizin aldığı karar doğrultusunda kreş, anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini kapsayan okulumuz toplamda 40 derslikten oluşacak diye konuştu.
     Kapasitesi olarak bin öğrenciyi hedeflediklerini anlatan Bülbüloğlu, şunları kaydetti:
     Öğretmenlerimizi sınavla seçeceğimiz okulumuzda, yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sunacağız. Okul kadromuz 40 öğretmen ve toplamda 85 personelden oluşacak. Amacımız iyisinin daha iyisini sunarak, eğitime katkıda bulunmayı sağlamaktır. TED Kolejinin ülkemizde 85 yıllık mazisi var. Trabzonda TED Kolejinin 25. şubesini açıyoruz. Okulumuzun, TED eğitim sistemine bağlı olan iyi ve kaliteli öğrenciler yetiştirip topluma faydalı olmasını diliyoruz. Tahmini bütçemiz 10 milyon dolar civarında. Sözleşmemiz gereği TED yönetiminin istediği bir biçimde binanın şeklinden kullandığımız malzemeye, peyzaj alanına kadar bir farklılığı olsun istedik. Bu yatırımı yörenin evladı olduğumuzdan yeni bir iş, yeni bir sayfa olarak düşünüyoruz. Trabzon TED Koleji inşaatı bittikten sonra, ülkemiz ve bölgemizdeki diğer şubelerden her yönüyle öne geçecek bir altyapıya sahip olacak.
     Vali Kızılcık, ziyaret anısına konuklarına eğitime sundukları katkılardan dolayı plaket verdi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık, iş adamlarını kabul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER