Trabzon Valisi Kızılcık: Bölgemizin bir huzur

Trabzon Valisi Kızılcık: Bölgemizin bir huzur bölgesi olmasını ve kardeşliğin hüküm sürmesini bekliyoruz


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, bölgenin bir huzur bölgesi olmasını ve kardeşliğin hüküm sürmesini beklediklerini söyledi.
     Kızılcık, TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa gemilerinin Trabzon ziyareti nedeniyle kente gelen kafile komutanı, gemi komutanı ve öğrenci kafilesini makamında kabul etti.
     Eşsiz tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri olan Trabzona gelen Deniz Harp Okulu öğrencilerinin izlenimlerinin, ülke potansiyelini anlamalarına katkı sağlayacağını ifade eden Kızılcık, dünyada barış ve kardeşliğin hüküm sürmesini istediklerini belirtti.
     Vali Kızılcık, öğrencilerin Trabzondan edindiği izlenimler sayesinde birer gönüllü elçi olacağının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Medeniyetler şehri olmamız hasebiyle bir çok kültür eserini ve doğa güzelliğini görmüş olacaksınız. Trabzonumuzun şehir yapısı, sosyal hareketliliğini ve turizm değerlerini görecekler. Öğrencilerimiz yarın Trabzon dendiğinde, Trabzon insanının misafirperverliğini ve Trabzonu tecrübesine dayanarak anlatacaklar. Bu nedenle bizlerin gönüllü elçileri olacağını düşünüyoruz.
     Ülkenin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün belirttiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında güvenlik güçlerinin son derece önemli yer tuttuğunu vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti:
     Ülkemizin güvenliği için fevkalade önemli bir görev üstleniyorsunuz. Bölgemizin bir huzur bölgesi olmasını ve kardeşliğin hüküm sürmesini bekliyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün bizlere emanet ettiği bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması ve korunması için 24 saat nöbet başında olmanız gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin ufkunun genişlemesinde ülkemizin potansiyelini görmenizde Doğu Karadeniz Bölgemiz ve özellikle Trabzonumuz katkı sağlayacaktır.
     Eğitim Filosu Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sinan Sürer, Deniz Harp Okulu 2. sınıf öğrencilerinin uygulamalı ileri denizcilik eğitimleri kapsamında Trabzona ziyarette bulunuyoruz. 17 Eylülde başlayan ziyaretimizde ilk limanımız Samsun oldu. İkinci limanımız olan Trabzondayız. Burada çeşitli ziyaretlerimiz olacak dedi.
     Konuşmaların ardından heyet Vali Kızılcıka deniz komutanlığı şilti, Kızılcık ise ziyaretçilere telkari işlemeli hediye verdi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Bölgemizin bir huzur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER