Trabzon Valisi Kızılcık: Ortahisar Projesi

Trabzon Valisi Kızılcık: Ortahisar Projesi dünyaya örnek olacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Ortahisar Projesinin dünyaya örnek olacağını söyledi.
     Ortahisar Projesinin değerlendirilmesi amacıyla Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kızılcıkın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenap Sancar, Yrd. Doç. Dr. Hamiyet Özen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, BİMTAŞ Genel Müdürü Arif Peyami Başkaraca ve ilgili heyet katıldı.
     Ortahisar Projesinin restorasyon çalışmasında önemli aşama kaydedildiğini ifade eden Kızılcık, Bu proje belediyemiz, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir çalışmadır. Alternatif turizm anlamında çok önemli destinasyon haline gelen Trabzonumuzun özel projelerinden olan Ortahisar çalışmamız ecdada saygıyı, tarihi eserleri ihyayı içeriyor dedi.
     Kızılcık, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin BİMTAŞ Şirketi tarafından projelendirme çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:
     Hassas ve güzel çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu yıl içinde proje safhası bitecek ve bizde üretim safhasına geçeceğiz. 1.5 yıldır biz çeşitli platformlarda Ortahisarı dile getiriyoruz. Vatandaşlarımızda restorasyon çalışmalarının başlamasını görmeyi bekliyorlar. Toplantımızda projenin sondan bir önceki safhasını görme imkanına kavuşacağız.
     Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzonun tercih edilir kent olması adına projenin önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Projenin ortaya çıkması ile uygulama çalışmalarına başlayacağız. Bir tarafta Zağnos surlarının olduğu, öbür tarafta Tabakhane kentsel dönüşümü ve surlarının olduğu, yukarıda İçkale Cami, aşağıda sahil ile buluşan tarihi Trabzon kentinin Ortahisarını, tarihi kimliğe saygı çerçevesinde en güzel yaşam alanı haline getireceğiz. Bu çalışma Trabzonun tercih edilir önemli bir merkez olmasının adımı olacaktır.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Ortahisar Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER