Trabzonspor

Trabzonspor-Galatasaray maçından notlar -Her iki takım da en son oynadıkları karşılaşmaların ilk 11leri ile sahaya çıktı -Bordo-mavili takımda Bamba, Colman, Mustafa, Soner ve Janko maç kadrosunda yer almadı -Taraftarlar, maç önc


TRABZON (A.A) - Spor Toto Süper Ligde Trabzonspor ile Galatasaray arasında yapılan karşılaşmaya her iki takım da en son oynadıkları karşılaşmaların kadrolarıyla çıktı.
     Ligde geçen hafta Fenerbahçeyi 2-1 yenen, sakatlık ve cezalı oyuncu sorunu bulunmayan Galatasarayda Teknik Direktör Fatih Terim, bu maçın kadrosunda değişiklik yapmayarak aynı 11i sahaya sürdü.
     Ziraat Türkiye Kupasında Perşembe günü sahasında Eskişehirsporu 2-0 yenen bordo-mavili takımda sakatlıkların sürmesiyle sarı-kırmızılı takım karşısına da aynı 11 ile çıktı.
     Karadeniz ekibinde sakatlıkları nedeniyle Bamba, Colman, Mustafa ile antrenman eksiği bulunan Sonerin yanı sıra Janko da 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığı düzelen Alanzinho ise yedekler arasında yer aldı.
    
     -Galatasarayda 4 eski Trabzonsporlu-
    
     Galatasarayın 18 kişilik maç kadrosunda daha önce bordo-mavili takım formasını giyen 4 oyuncu yer aldı.
     Selçuk İnan, Umut Bulut ve Burak Yılmaz sarı-kırmızılı takımda ilk 11de yer alırken Engin Baytar ise yedek kulübesinde kendinde yer buldu.
    
     -En son İ.B.Belediyespor maçında-
    
     Galatasaray kadrosunda yer alan Trabzonsporun eski oyuncuları en son 2010-2011 sezonun 33. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında birlikte forma giymişti.
     Hüseyin Avni Aker Stadında oynanan karşılaşmada Selçuk, Umut ve Burak ilk 11de sahaya çıkarken Engin Baytar yedek olarak yer almıştı.
     Bordo-mavili takımın eski oyuncuları birlikte 52 hafta sonra Hüseyin Avni Aker Stadında bu kez Galatasaray forması altında sahaya çıktılar.
     Burak Yılmaz, 2010-2011 sezonunun 34. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında cezası nedeniyle forma giyememişti.
    
     -Buraka tepki-
    
     Trabzonspor Taraftarları geçen sezon 33 gol ile gol kralı olduktan sonra sözleşmesindeki 5 milyon avro ödenmesi halinde serbest kalır maddesinden yararlanarak Galatasaraya giden eski oyuncusu Burak Yılmaza tepki gösterdi.
     Galatasarayın dün uçakla kente gelmesinin ardından bordo-maivili taraftarların Buraka hava limanında başlayan tepkileri maçta da sürdü.
     Hüseyin Avni Aker Stadına sarı-kırmızılı takımın otobüsünün geldiği sırada bordo-mavili taraftarlar olumsuz tezahüratlarla Buraka tepkilerine devam etti. 225 gün sonra çıktığı Hüseyin Avni Aker Stadında sahada ısınan Burakın kaleye gönderdiği her şutta taraftarlar oyuncuyu yuhaladılar.
     Taraftarlar, Futbolcular gider adamlar kalırlar şeklinde açtıkları pankartlarla da eski oyuncularına tepki gösterdi.
    
     -Bordo-mavili taraftarlar, ilgi gösterdi-
    
     Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya yağmura rağmen büyük ilgi gösterdi. 23 bini aşkın bordo-mavili taraftar, Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinin büyük bölümünü doldurdu. Taraftarlar, maç öncesi dağıtılan yağmurlukları giyerek coşkulu şekilde takımlarına destek verdi.
     Trabzonsporda Kulüp Başkanı Sadri Şener, karşılaşmaya gelmedi. En son ligin 13. haftasındaki Eskişehirspor maçında protokol tribünde yaşanan gerginlik sonucu stadı terk eden ve maçlara gelmeyen Şener, bu tutumunu sürdürdü.
     Ligde Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupasında Şanlıurfaspor ile Eskişehirspor maçlarına gelmeyen Şener, Eskişehirspor maçını da izlemedi.
    
     -İkiz kardeşler karşı karşıya-
    
     Trabzonsporun gurbetçi oyuncusu Halil Altıntop ile Galatasarayda forma giyen ikiz kardeşi Hamit Altıntop, Türkiyede ilk kez karşı karşıya geldi.
     Maç öncesi her iki takımın teknik direktörü birbirine sarılarak başarılar diledi.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER