Trafik Haftası

Trafik Haftası -Diyarbakır Emniyet Müdürü Sağlam: İnsan olarak insanlara değer veriyorsak kurallara uymamız lazım


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, insan olarak insanlara değer veriyorsak kurallara uymamız lazım dedi.
     Sağlam, Trafik Haftası nedeniyle Ali İhsan Arslan Görme Engelliler İlköğretim Okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, trafik haftasının, trafiğin önemini anlatma adına iyi değerlendirilmesi gereken bir hafta olduğunu söyledi.
     Geçen yıl Trafik Haftası etkinliklerini İşitme Engelliler İlköğretim Okulundan başlattıklarına dikkati çeken Sağlam, şöyle dedi:
     Bu yıl da sizlerle birlikteyiz. Bu vesileyle engellileri de gündeme getirmek, onlara da dikkat çekmek istedik. Hepimiz insanız ve insan çok değerli. Hayatın da kuralları var, hayatın kurallarına uyduğumuz zaman birçok olumsuzluklar da olmayacaktır demektir. Trafik kuralları da hayatın çok önemli kurallarındandır. Allah insanı eşrefi mahluk yaratıyor, insana değer veriyor. Bizde insan olarak insanlara değer veriyorsak kurallara uymamız lazım. Çünkü bu kurallara uymazsak görüyoruz ki, bütün suçlardan daha fazla trafikte insanlar ölüyor. Yani birisinin silahı alıp sokak ortasında dikkatsizce etrafa ateş etmesiyle çok farklı değil bu iş. O insan benim kötü niyetim yok dese de sonuç aynı kapıya çıktıktan sonra çok dikkatli olmalıyız. Kendimize değer veriyorsak bütün insanlara da değer vereceğiz. Bu insan olmanın insana değer vermenin gereğidir.
     Konuşmaların ardından, Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     Etkinlik polislerin görme engelli öğrencilere, ikramlarda bulunmasıyla sona erdi.
     (UM-NİL-BHT)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER