Trafik Kazalarından Doğan Engelliliğin Önlenmesi Projesi

Trafik Kazalarından Doğan Engelliliğin Önlenmesi Projesi


AMASYA (A.A) - Suluovada Trafik Kazalarından Doğan Engelliliğin Önlenmesi Projesinin tanıtımı yapıldı.
     Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Öğretmenevindeki toplantıda yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler Destek Programı kapsamında, Suluova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca(SYDV) hazırlanan 87 bin lira bütçeli ve 1 yıl süre ile devam edecek projeyi uygulamaya başladıklarını söyledi.
     Proje kapsamında Suluova Mihri Hatun Anaokulu bahçesindeki 2,5 dönüm alanda Trafik Eğitim Pisti oluşturacaklarını belirten Sarıfakıoğulları, Yılda yaklaşık 5 bin kişiyi trafik kazalarına kurban veriyoruz. Neredeyse çeyrek milyon insan da ne yazık ki yaralanmakta ve de sakat kalmaktadır. Araştırmalarda bu kazaların büyük çoğunluğunun sürücü hatalarından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Unutmamalı ki ancak iyi bir trafik bilincine erişmiş insanlar trafikte yol güvenliğini sağlayabilir dedi.
     Projenin Amasya bölgesinde ilk kez uygulanacak olduğunu belirten Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:
     Proje eğitimleri ile başta tüm öğrencilerimiz olmak üzere sürücü ve yayaların bilgi ve dikkatini geliştirecek geniş ve yaygın bir vatandaşlık bilinci oluşturulacaktır. Yapılacak Trafik Eğitim Parkuru ile de başta çocuklarımız olmak üzere geniş bir kitle güzel ve iyi dizayn edilmiş bir ortamda sıkılmadan eğitim alarak trafik bilincini içselleştireceklerdir.
     Tanıtım toplantısında İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz ile İlçe Trafik Denetleme Büro Amiri Baş Komiser Musa Karabulut tarafından da projeyle ilgili bilgiler verildi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Trafik Kazalarından Doğan Engelliliğin Önlenmesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER