Trafik kural ihlali tespit tutanağı kursu

Trafik kural ihlali tespit tutanağı kursu -Amasya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gayaker: -Amacımız toplumumuzun trafik yönünden güvenliğini arttırmak ve kurallara uyan saygılı bireylerin ön plana çıkartılması


AMASYA (A.A) - Amasya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Gayaker, Amacımız toplumumuzun trafik yönünden güvenliğini arttırmak ve kurallara uyan saygılı bireylerin ön plana çıkartılmasıdedi.
     Gayaker, Amasya Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda, Trafik kural ihlali tespit tutanağı kursu sonunda tespit tutanağı düzenleyebilme yetkisi alan 21 polis memurunun sertifika törenine katıldı.
     Gayaker, sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlar hakkında cezai müeyyide uygulanması amacıyla trafik ekipleri yanında sokakta görev yapan diğer polis ekiplerinden de yeni dönemde faydalanılacağını söyledi.
     Ülkemizin tamamında trafik kuralı ihlali yapan sürücülere yönelik olarak genel asayiş hizmetlerinde görevli tüm personelimize tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilecektir diyen Gayaker, şöyle devam etti:
     Amacımız toplumumuzun trafik yönünden güvenliğini arttırmak ve kurallara uyan saygılı bireylerin ön plana çıkartılması. Düzenlenecek eğitime ilk etapta Amasya il ve ilçelerinde önleyici hizmetler, asayiş ve polis merkezi birimlerinde görev yapan toplam 110 polis memuru katılacaktır. Kural ihlali yapan sürücülere görevli personelimiz tarafından düzenlenecek trafik kuralı ihlali tespit tutanakları, idari para cezası ile karar tutanağına dönüştürülecektir.
     Eğitim alarak tespit tutanakları düzenlemeye hak kazanan görevlilerin, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle söz konusu tutanakları düzenleyebilecekleri öğrenildi.
     Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mustafa Durmaz ise amaçlarının yaptıkları farklı uygulamalarla ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaları en aza indirmek istediklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından polis memurlarına sertifikaları verildi.
     Törene, Amasya Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili Mustafa Bolatlı, Personel Şube Müdürü Ömer Keseci, Komiser Celal Sarısoy ve Feti Baydilli katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Trafik kural ihlali tespit tutanağı kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER