Trakyadaki köylü kadınların spor tutkusu

Trakyadaki köylü kadınların spor tutkusu -Köylü kadınlar, ev işlerini bitirdikten sonra boş zamanlarında köy meydanındaki spor kompleksinde basketbol, voleybol ve tenis oynuyor -Kırklareli Armağan Köyü Muhtarı Bulut: -Köylü kad


KIRKLARELİ (A.A) - Özgün Tiran - Kırklarelinin Armağan köyünde kadınlar ev işlerini bitirdikten sonra boş zamanlarında köy meydanındaki spor kompleksinde spor yapıyor.
     Sabahın erken saatlerinden itibaren hayvanlarına bakan ve işlerini tamamlayan köylü kadınlar, köy meydanındaki spor komplesine giderek, basketbol, voleybol ve tenis oynuyor.
     Yemyeşil ormanları ve temizliğiyle tanınan Armağan köyünün kadınları, siyah şalvarları, kınalı elleri ile yağmur-çamur, yaz-kış demeden günlük sporlarını aksatmıyor.
     Köy Muhtarı Nail Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylü kadınların erkeklerden fazla spor yaptığını söyledi. Spor kompleksinin aktif olarak kullanıldığını belirten Bulut, Köylü kadınlarımız spor yaparak sağlıklı yaşam kalitelerini yükseltiyor dedi.
     Kadınların işlerini bitirdikten sonra geç vakte kadar spor yaptığını anlatan Bulut, şunları kaydetti:
     Armağan köyü her zaman farklılığını ön planda tutuyor. Diğer köylerimizde çocuk parkları yokken bizim köyümüzde spor kompleksi var. Sağlıklı bir yaşam için herkesin spor yapması gerekiyor. Kadınlarımız boş zamanlarını iyi değerlendiriyor. 7den 70e herkes spor yapıyor. Bu durumdan çok mutluyuz. Armağan köyü olarak yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.
    
     -Zayıflamak için spor yapıyoruz-
    
     Armağan köyü kadınlarından 77 yaşındaki Ayşe Çelik, zayıflamak için her gün spor yaptığını söyledi. Spor kompleksinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Çelik, ev işlerini bitirdikten sonra spor yapmaktan keyif aldığını kaydetti.
     Köy sakinlerinden Sevda Uzunca da Her türlü imkanımız var. Çekirdeğimizi alıp çıtlıyoruz. Tüm köylü kadınlar olarak eğleniyoruz ve sporumuzu yapıyoruz. Spor kompleksi köyümüz için büyük bir avantaj. Gençler ve köylü kadınlar olarak burada voleybol, basketbol ve tenis oynuyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Trakyadaki köylü kadınların spor tutkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER