Trakya Ev Yemekleri Yarışması

Trakya Ev Yemekleri Yarışması -Yarışmaya tava ciğerle katılan Amerikalı sunucu Jane Patterson juri özel ödülüne layık görüldü


EDİRNE (A.A) - Edirnede, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 21. Trakya Ev Yemekleri Yarışmasına katılan Amerikalı yemek programı sunucusu ilgi odağı oldu.
     Rüstempaşa Kervansarayında geleneksel lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen yarışmanın jürisinde gazeteciler, kurum müdürleri ve eşleri yer aldı.
     Üç kategoride düzenlenen yarışmaya aralarında Amerikada özel bir televizyon kanalında yayınlanan yemek programının sunucusu Jane Patterson ile tatlılarda 41, etli yemeklerde 31 ve hamur işlerinde 52 kişi katıldı.
     Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu tatlılar kategorisinde nişan kurabiyesiyle Nayide Loca birinci, padişah tatlısıyla Serap Sert ikinci, zerde ile Özlem Yiğitoğlu üçüncü oldu.
     Etli yemeklerde ise Zırba ile Lüftiye Yıldız birinci, bıldırcın kapama ile Safiye Keke ikinci, ciğer sarma ile Yücel Ören üçüncülüğü kazandı. Hamur işlerinde de cevizli börek ile Filiz Karakaçan birinciliği, piruhi ile Sevile Karakütük ikinciliği, kandilli köy mantısı ile Begüm Karakütük üçüncülüğü elde etti.
     Yarışmaya Amerikadan Edirne ciğeri ile katılan Jane Pattersona ise jüri özel ödülü verildi.
     Edirne Valisi Gökhan Sözer, vali yardımcıları Beyazıt Tanç ve Abdullah Aslaner, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ile Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Nurhan Okyay dereceye girenlere ödüllerini verdi.
    
     -Türkiyeye program çekimi için geldi-
    
     Yarışmaya Amerikadan katılan Jane Patterson, AA muhabirine burada yaptığı açıklamada, Türk kültüründe yemek, tatlı ve hamur işi olarak çeşitlilik olduğunu söyledi.
     Edirneye yemek programı çekmek için geldiğini belirten Patterson, Edirnede çekimlerimizi tamamladık. Buradaki yemek kültürünü Amerikada anlatacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Trakya Ev Yemekleri Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER