TREDAŞ Genel Müdürü Baykan:

TREDAŞ Genel Müdürü Baykan: Abone değil, müşteri mantığını kurup, elektrik kullanıcılarını rahatlatmak istiyoruz


TEKİRDAĞ (A.A) - Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) Genel Müdürü Yusuf Baykan, Abone değil, müşteri mantığını kurup, elektrik kullanıcılarını rahatlatmak istiyoruz dedi.
     Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl için 72 proje hazırladıklarını belirtti.
     Avrupa standartlarında hizmet vermek için çalıştıklarını anlatan Baykan, şunları kaydetti:
     Avrupa standartlarında hizmet vermek için çeşitli altyapı çalışmaları yürütüyoruz. Operasyon merkezleri, uzaktan endeks okumalar, şebekeleri uzaktan kontrol edip arızaları daha hızlı gidermek adına teknolojik altyapımızı geliştiriyoruz. TREDAŞı, Trakya ve Türkiyeye yakışan, Avrupa standartlarında hizmet veren bir şirket haline getireceğiz. Milyonlarca dolarlık yatırımlar yapıyoruz.
     Baykan, hedeflerinden de bahsederek, En büyük hedefimiz, aboneyi müşteri yapmak. Abone değil müşteri mantığını kurup, elektrik kullanıcılarını rahatlatmak istiyoruz diye konuştu.
    
     -Trakyada, elektriğin yüzde 60ını sanayiler kullanıyor-
    
     Baykan, Trakya bölgesinde yoğun şekilde sanayi kuruluşlarının bulunduğunu ifade ederek, dolayısıyla elektriğin yüzde 60ını sanayi kuruluşlarının kullandığını söyledi.
     Abonelerin elektrik tüketimine baktığımız zaman, Trakya Türkiye birincisi diyen Baykan, şunları kaydetti:
     TREDAŞın dağıttığı enerjinin yüzde 60ını Trakya sanayisi kullanıyor. Yüzde 20lik bir kısmını ticarethaneler kullanıyor. Geriye kalanı ise mesken ve sokak aydınlatmaları oluşturuyor. En büyük kullanıcılarımız sanayiler. Trakyanın, Türkiye birincisi olmasında sanayinin etkisi yadsınamaz. TREDAŞın kaynaklarını verimli kullanmak istiyoruz. Bunun için çeşitli hazırlıklar yaptık. Şebeke yatırımı olarak 2015in sonuna kadar 150 milyon lira civarında bir yatırım yapacağız. Bu projelerin en büyüklerinden biri Tekirdağ sahil yolunun yer altına alınması. Trakya halkı, ekonomik durumu, eğitim ve kültür seviyesinin yüksek olduğu için borcuna sadık. Kullanım bedelini geri ödemede, EPDKnın bize verdiği hedef yüzde 100. Herkes o ay içinde faturasını yatırdığı zaman bu hedefe ulaşabiliriz. Trakyada yüzde 98-99 arasında değişen bir geri ödeme var.
     Baykan, insan hatasından kaynaklanan sorunları en aza indirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, Trakya bölgesinin elektrik tüketimi ve geri ödemeler konusunda çok duyarlı olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ergin Akgün
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber TREDAŞ Genel Müdürü Baykan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER