Trol ve gırgır avcılığının balıkları tükettiği

Trol ve gırgır avcılığının balıkları tükettiği iddiası -Akçakocalı balıkçı Özer: -Karadenizde büyük trol ve gırgır gemileri, çok sayıda balık avladığı için denizde balık kalmadı


DÜZCE (A.A) - Batı Karadenizin en önemli balıkçı limanına sahip Akçakocada, büyük trol gemileri nedeniyle Karadenizde balığın tükenme noktasına geldiği iddia edildi.
     Akçakocada kıyı balıkçılığı yapan Akın Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadenizdeki büyük trol ve gırgır gemilerinin ellerinde balık olmasına rağmen günde 100 bin kasaya yakın balık tuttuğunu ileri sürdü.
     Karadenizde büyük trol ve gırgır gemileri, çok sayıda balık avladığı için denizde balık kalmadı diyen Özer, bunun büyük bir felakete yol açacağını savundu.
     Özer, büyük gemilerin tarama yöntemiyle avlandığına dikkati çekerek, Bu nedenle küçük ve büyük tüm balıkları tutuyorlar. Denizin dibinden tarama yapan trol gemiler, hem balıkların yemini bozmakta hem de üreme yerlerini bozmaktadır. Bunu yapmak, Karadenizde balığın sonunu getirmektir diye konuştu.
     Büyük teknelerin kanunlara hiçbir şekilde uymadığını iddia eden Özer, şunları kaydetti:
     Alaplı ve Ereğlideki büyük gemilerde çok sayıda küçük istavrit tutuldu. Bunlar denizin yemidir. Her balık onu yiyerek büyür. Bu konuda hiçbir şey yapılmadı. Tonlarca istavrit yem fabrikalarına götürüldü. Ceza da verilmedi. Biz burada en ufak bir şey yapalım, hemen ceza kesiliyor. Bu adaletsizliktir. Bizim istediğimiz sadece büyük gemilerin iyi şekilde denetlenmesi ve balık kotasının konulmasıdır.
    
     Muhabir: Soner Şen - Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Trol ve gırgır avcılığının balıkları tükettiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER