TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri

TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri -Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı: -Yıllardır olimpiyatları almak için Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak mücadele ediyoruz. İnşallah bu mücadelenin neticesini hep birlikte çalışar


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Yıllardır olimpiyatları almak için Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak mücadele ediyoruz. İnşallah bu mücadelenin neticesini hep birlikte çalışarak alacağız dedi.
     Bakan Yardımcısı Arıcı, Antalyanın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Gloria Golf Otelde Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen 50. Yıl Sporun Zirvesi Seminerinin açılış oturumunda yaptığı konuşmada, Antalyanın yılda ortalama 11 milyon yabancı, 5 milyon yerli turist olmak üzere 15-16 milyon kişiyi ağırladığını belirterek, bu sevindirici tablonun Antalya ve Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.
     Antalyanın birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını, bu durumun hem spor hem de Türkiyenin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayan Arıcı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun 125 ülkede Eurosport aracılığıyla yayınlanması sayesinde Türkiyenin değişik bölgelerindeki güzelliklerin dünyanın her yerinde görüldüğünü belirtti.
     Voleybol ve basketbolda olimpiyatlarda Türkiyenin temsil edildiğini, bunun Türkiyenin tanıtımını öne çıkaran organizasyonlar olduğunu dile getiren Arıcı, Türkiyede yapmayı istediğimiz spor organizasyonları var. U20, olimpiyatlar gibi. Sayın Başbakanımız 2012 Londra Olimpiyatlarında, olimpiyat komitesi üyelerini kabul ettiğinde şunu söylemişti; Kalbimde hissettiğim olimpiyat meşalesini elime almak istiyorum. Yıllardır olimpiyatları almak için Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak mücadele ediyoruz. İnşallah bu mücadelenin neticesini hep birlikte çalışarak alacağız diye konuştu.
     Olimpiyatlarda 2016yı kaybettiklerini, ancak 2020 yılındakini almak için çalıştıklarını anlatan Arıcı, şöyle konuştu:
     El birliğiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı, hükümetimiz hem de siz değerli basın mensuplarının katkılarıyla bunlar olacak. Bunların mücadelesini hep beraber vereceğiz. 1974 yılında tıp öğrencisi iken, ekonomik olarak katkısı olsun diye stajyer öğrencilik yıllarımda saha doktorluğu yaptım. Fenerbahçe, Eyüp, Şeref Stadı... Nerede görev verilirse orada görev yapıyordum. O dönemler amatör maçları izleyen genç arkadaşlarımız vardı. Birlikte maçları izlerdik. Onlar amatör maçlarda değerlendirme yaparlardı. Ben ayrılamayacağım için onlar neticeleri benden alırlardı. İlk birlikteliğimiz öyle başladı. Saha doktorluğu beni buralara taşıdı. İyi ki saha doktorluğuyla başlamışım. Yoksa bu camianın içinde olmam mümkün değildi herhalde.
    
     -Hakem hatalarının değerlendirilmesi-
    
     Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanlığı görevini halen sürdürdüğünü bildiren Arıcı, her hafta pazar akşamları görsel medyayı izlediğinde hakem üzerinden bazı fırtınalar koparılmaya çalışıldığını, bunların kendisini çok üzdüğünü ifade etti.
     Hakem hatalarının eleştirilebileceğini, teknik hataların olumlu yönde eleştirilerinin olabileceğini belirten Arıcı, daha sonraki dönemlerde hakemlerin yaptıkları hataları tekrar yapmamaları için eleştirileri göz ardı etmemeleri gerektiğini, ancak kişilik haklarına varıncaya kadar yapılan eleştirileri kabul etmenin mümkün olmadığını vurguladı.
     Arıcı, şunları kaydetti:
     TFF bizim arkamızda. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Merkez Hakem Komitesi arkamızda. İyiyi, doğruyu, güzeli bulmak için mücadele içindeyiz. Sayın Başbakanımız FİFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakırı makamında kabul etti. Hakemlerin çok tartışıldığı bir ortamda makama çağırması bizi onurlandırdı. Bu kabulün zamanlaması çok iyi oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte hakem hatalarının olmadığı, sizin de eleştiriye fırsatınız olmayan dönem olur. Daha nice 50 yıllar diliyorum, aynı geminin içindeyiz. Bu gemiyi daha iyi yerlere yüzdürmek istiyoruz. Hakem, futbolcu, teknik direktör ve yöneticiler bu geminin içindeyiz.
    
     -Vali Yardımcısı Balcıoğlu-
    
     Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu da Antalyanın Türkiye turizminin başkenti olduğunu, yılda bin 500 civarında takımın Avrupadan Antalyaya gelip, kamp yaptığını belirtti.
     Bu yıl Antalyada 50ye yakın spor organizasyonu yapıldığına dikkati çeken Balcıoğlu, Antalyada 2016 yılında EXPOnun düzenleneceğini, EXPO gibi organizasyonların olimpiyatlardan sonra en büyük uluslararası organizasyonlar olduğunu, 5 milyonu yabancı, 8 milyon insanın bu alanı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.
     Balcıoğlu, sporda şiddetin seminerin konularından biri olduğunu dile getirerek, Hiçbir zaman yan yana gelmemesi gereken iki kavram, spor ve şiddet... Önümüzde yazılmış bir reçete var, ama bunu uygulamak bize düşüyor dedi.
     Konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğluna plaket verildi.
    
     -50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri-
    
     50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri kapsamında, Süper Lig kulüp başkanlarının katılacağı, UEFA Kriterleri ve Kulüpleri Bekleyen Tehlikeler adı altında seminer düzenlenecek. Oturum başkanlığını Melih Gümüş Bıçakın yapacağı seminerde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen ve TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten konuşmacı olarak katılacak.
     Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirelin 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonasının tanıtımı konuşmasından sonra Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus ve Mete Kalkavan gibi hakemlerin yer alacağı Düdüğümüz Avrupada da Ötüyoradlı oturum gerçekleştirilecek. Oturumunun başkanlığını ise Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp yapacak.
     2020ye Aday Olmanın Sorumluluğu, TSYD-Haliç Üniversitesi İşbirliği ve Ustalarla 50. Yıladlı oturumların ardından ilk gün oturumları tamamlanacak.
     İkinci gün ise Süper Ligde görev yapan teknik direktörlerin tartışacağı Türk Futbolunun Engebeli Yolları ile Sporun Kullanım Dili, Gloria Olimpik Tesislerinin Tanıtımı ve Internette Spor Gazeteciliği başlıklı oturumlar yapılacak.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER