TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri

TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri -MHK Başkanı Zekeriya Alp: -Hakemler bu tip hatalar yaptıkları zaman belli bir süre dinlendiriliyor, olacağı da budur. Ama zaman olarak kaç hafta dinlendirileceğine yönetim kurulunda karar


ANTALYA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Spor Toto Süper Ligde Kasımpaşa ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında yapılan maça hakem Volkan Bayarslanın atanmasıyla ilgili, Hakemler bu tip hatalar yaptıkları zaman belli bir süre dinlendiriliyor, olacağı da budur. Ama zaman olarak kaç hafta dinlendirileceğine yönetim kurulunda karar veririz dedi.
     Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Antalyanın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Gloria Golf Otelde düzenlenen 50. Yıl Sporun Zirvesi Seminerinde Düdüğümüz Avrupada da ötüyor adlı oturumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHK Başkanı Zekeriya Alp, ilk yarıda hakemlerin performansından son derece memnun olduklarını söyledi.
     Geçen yıllarla kıyaslama yapıldığında hakemlerin bu sezon geleceğe dönük oldukça başarılı olduklarını belirten Alp, Bu arada zaman zaman oluşan hakem hatalarının gayet normal olduğunu, hakemlerin de birer insan olduğunu ve dünyanın her yerinde bu tip hakem hatalarının zaman zaman ortaya çıktığını, ancak Türkiyedeki gibi bu hataların bu kadar ön plana çıkarılmasının hoş olmadığını ifade etmek durumundayım dedi.
     Hakemleri evlatları gibi gördüğünü vurgulayan Alp, ağabey-kardeş ilişkisi içinde hareket ettiklerini ifade etti. Ellerinden geldiğince hakemlere yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Alp, bu sevgiyle bundan sonraki başarıların temelinin de atıldığını dile getirdi.
     Alp, Spor Toto Süper Ligde Kasımpaşa ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında yapılan maça, hakem Volkan Bayarslanın atanmasıyla ilgili bir soru üzerine, Hakemler bu tip hatalar yaptıkları zaman belli bir süre dinlendiriliyor, olacağı da budur. Ama zaman olarak kaç hafta dinlendirileceğine yönetim kurulunda karar veririz dedi.
    
     -Amaç (Burada bir Türk hakemi var) dedirtmek-
    
     FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır da hangi konuma gelinirse gelinsin hakemlerin kendilerini sürekli geliştirmek zorunda olduğunu anlattı. UEFA ve FIFA tarafından yapılan denetimlerin kendilerini geliştirmelerini sağladığını vurgulayan Çakır, bunun sonucunu da somut olarak aldıklarını bildirdi.
     Türk hakemlerin performansının halen istenen yerde olmadığının altını çizen Çakır, İnşallah daha çok çalışarak öncelikli hedefimiz kalıcı olmak, sonra düzenlenen bütün organizasyonlarda, (Burada bir Türk hakemi var) dedirtmek dedi.
     Cüneyt Çakır, bir gazetecinin Türkiyede futbolcuların bazı hakem kararlarına büyük tepkiler gösterdiğine dikkati çekerek, Türkiyedeki bazı futbolcuların art niyetli olduğunu düşünüyor musunuz- sorusuna, şu yanıtı verdi:
     Hiçbir zaman karşı tarafı suçlamam. Futbol ailesi olarak bir bütünüz. Hakemleri bir kenara koyamazsınız, futbolcuları bir kenara koyamazsınız. Nasıl verdiğimiz kararlardan dolayı suçlanıyorsak ve bunu istemiyorsak, Hep saygı diyorsak, önce bizim saygı göstermemiz lazım. Bizler çok çalışarak, maçlara iyi hazırlanarak, iyi performans göstererek karşı tarafa saygı göstermeliyiz. Ondan sonra da saygıyı hak etmemiz gerekiyor. Biz de elimizden geldiğince maçlara en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Bizim tek beklentimiz saygıdır. Ben, hakem ve futbolcular arasındaki ilişkinin her geçen gün iyiye gittiğini düşünüyorum.
    
     Muhabir: Sefa Karacan / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER