TÜden kısa kısa

TÜden kısa kısa -Bakan Kılıçtan, TÜye ödül


EDİRNE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Üniversiteler Spor Ligi Ödül Törenine (ÜNİLİG) katılan Trakya Üniversitesi sporcuları adına TÜ Rektörü Prof Dr. Yener Yörüke ödül takdim etti.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, TÜ sporcularının Ankarada düzenlenen ÜNİLİGe katıldığı belirtildi. Turnuvalar sonundaki törende, Bakan Kılıçın valeybol, basketbol ve hentbolda Türkiye üçüncüsü olan TÜ sporcuları adına Rektör Yörüke ödül takdim ettiği kaydedildi.
    
     -Rektör Yörükten, Bakan Avcıya ziyaret
    
     TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıyı ziyaret etti. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette Yörükün üniversitede yeni açılan akademik birimleri ve Balkan ülkelerindeki üniversitelerle olan ilişkileri anlattı.
     Eczacılık ve İlahiyat Fakültelerinin 2013-2014 eğitim döneminde öğrenci alacağını belirten Yörük, şunları kaydetti: "Diş Hekimliği Fakültesinin ek kontenjan döneminde bu noktaya gelmesi için yoğun çaba içindeyiz. Aynı şekilde Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun akademik yapılandırma çalışmalarıda başladı.
     Balkan üniversiteleriyle yakın diyalog ve işbirliğine büyük önem veriyoruz. Çok verimli bir imkan olarak gördüğümüz Mevlana programının kapsamında kısa süre içinde 12 üniversite ile protokol imzalanarak öğretim üyesi ve öğrenci değişimi çalışmalarını başlattık." Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu TÜnün çalışmalarının yerinde ve özverili olduğunu kaydetti.
    
     -TÜde mezuniyet törenleri
    
     Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulnun mezuniyet törenleri yapıldı.
     Üniversitedeki açılış konuşmalarında Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Danenin yaptığı Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreninde dereceye giren ve aşçılık yarışmasında ödül kazanan öğrencilere başarı belgesi takdim edildi.
     Sarayiçi Yerleşkesinde yapılan Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninin açılış konuşmalarını Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Becenen yaptı. Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezuniyet töreni ise, 75. Yıl Spor Salonunda gerçekleştirildi. Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mümin Şahin, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz ve çok sayıda aile katıldı. Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, mezun olmanın sevinciyle keplerini havaya fırlattı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Zeki Gümüş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER