TÜ İpsala Meslek Yüksekokulunun akademik yılı

TÜ İpsala Meslek Yüksekokulunun akademik yılı açılış töreni -Rektör Prof. Dr. Yörük: -Okul ne kadar güzel olursa olsun içinde öğrenci yoksa o okulun binasının güzel olması bir işe yaramaz


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Okul ne kadar güzel olursa olsun içinde öğrenci yoksa o okulun binasının güzel olması bir işe yaramaz dedi.
     Yörük, TÜ İpsala Meslek Yüksekokulunun akademik yılı açılışı dolayısıyla yüksekokulun konferans salonunda yaptığı konuşmada, TÜnin köklü bir okul olduğunu söyledi.
     Üniversitelerin nitelikli insanlar yetiştirdiğini belirten Yörük, 30 yıllık bir kuruluş olan TÜ, bugün bir gövde olarak ilçelerde açtığı okullarla eğitim veriyor. Ayrıca, okul ne kadar güzel olursa olsun içinde öğrenci yoksa o okulun binasının güzel olması bir işe yaramaz. Bizler niceliklere değil niteliklere bakmalıyız. Yabancı dil eğitimine de mutlaka önem vermeliyiz diye konuştu.
     İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda da İpsala Meslek Yüksekokulunun 10. eğitim yılına girdiğini anlatarak, Yüksekokulda 900 öğrencinin eğitim gördüğünü ve üniversitenin İpsalaya kültürel, sportif ve bilimsel anlamda katkısının bulunduğunu kaydetti.
     Törene, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
     Öte yandan, törenin ardından Yörük, Gürbüz, Karagöz ve Helvacıoğlu, yüksekokulun Tarım Laboratuvarı Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezini hizmete açtı.
    
     Muhabir: İsmail Aliş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber TÜ İpsala Meslek Yüksekokulunun akademik yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER